Plantele de interior care te feresc de cancer. Au absorbit compușii toxici în 8 ore. Rezultate uimitoare

Monika Baciu |
Data publicării:
plantele de interior care te feresc de cancer - FOTO: Freepik@senivpetro
plantele de interior care te feresc de cancer - FOTO: Freepik@senivpetro

Plantele de interior care te feresc de cancer absorb substanțele nocive din aer. Trei plante au dovedit rezultate uimitoare.

Plantele de interior care te feresc de cancer au efecte uimitoare asupra aerului din încăpere. Un studiu sugerează că umplerea locuințelor cu verdeață elimină din aer substanțele chimice care cauzează boli

Oamenii de știință au descoperit că plantele pot elimina vaporii cancerigeni din aerul din interior. Oamenii de știință din Sydney au descoperit că plantele de apartament pot elimina din aerul interior vaporii toxici, inclusiv poluanții cancerigeni.

Cum acționează plantele asupra aerului

În cadrul unui studiu inedit, cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din Sydney (UTS) au testat capacitatea plantelor de a curăța vaporii de benzină - una dintre principalele surse de compuși toxici care se găsesc în clădirile din întreaga lume.

Plantele studiate au reușit să elimine cu succes 97% din cei mai nocivi vapori din aer în doar opt ore. Poluarea aerului din locuințe a provocat 3,2 milioane de decese premature la nivel mondial în 2020, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Respirarea vaporilor de benzină poate duce la iritații pulmonare, dureri de cap și greață. Expunerea pe termen mai lung a fost asociată cu un risc crescut de cancer, astm și alte boli cronice, contribuind la scăderea speranței de viață.

Deși nu a fost dovedit, acest lucru sugerează că eliminarea acestor substanțe chimice din aerul din interior ar putea, în schimb, să reducă riscul de cancer.

Vezi și: Radioterapia, de două tipuri. Când îi este recomandată pacientului oncologic. Matei Bâră: Vorbim de radioterapie paliativă la nivelul metastazelor. Ajutăm pacientul. Reduce durerea

Calitatea aerului, esențială

Cercetătorii de la UTS, care au colaborat cu compania australiană Ambius pentru realizarea studiului, susțin că majoritatea oamenilor își petrec 90% din timp în spații închise, acasă, la serviciu sau la școală, astfel încât îmbunătățirea calității aerului este "esențială".

Potrivit cercetătorilor, multe locuri de muncă, locuințe și chiar unele școli au garaje anexe, se află pe o stradă aglomerată sau au o benzinărie în apropiere, ceea ce face ca oamenii să fie expuși zilnic la substanțe chimice legate de petrol.

Pentru studiu, Ambius a creat nouă pereți verzi - structuri verticale care au atașate diferite tipuri de plante sau alte tipuri de verdeață. Cercetătorii au expus apoi fiecare perete verde - care avea atașate patru plante și erau închise în camere de perspex - la vapori de petrol, potrivit Daily Mail.

Pentru a face acest lucru, ei au pus un cocktail de 0,25 ml de substanțe chimice legate de petrol în băi încălzite la 80 de grade, care au fost apoi plasate în cele nouă camere de perspex. Cercetătorii au așteptat apoi ca vaporii să se transforme în vapori.

Fiecare cameră a fost testată la fiecare oră pentru a măsura câți vapori toxici au fost eliminați din aer de către plantele de apartament. S-a constatat că cei mai mulți vapori au fost eliminați în decurs de opt ore, dar nivelurile de substanțe chimice au continuat să se reducă după această perioadă.

Dintre numeroasele substanțe chimice legate de petrol testate, studiul a constatat că plantele au fost cele mai bune la eliminarea compușilor care cauzează pneumonie, numiți alcani - din care 97,9% au dispărut.

Benzenul, un carcinogen cunoscut, a avut, de asemenea, una dintre cele mai mari rate de eliminare (85,9%).

Vezi și: Boala Lyme: primul vaccin a intrat în teste. Carmen Dorobăț: Sperăm să vină cât mai repede. Boala determină sechele, complicații

Plantele, efecte uimitoare

Profesorul asociat Fraser Torpy, care a condus studiul, a declarat că studiul marchează prima dată când plantele au fost testate pentru capacitatea lor de a elimina compușii legați de petrol, iar rezultatele sunt "uimitoare".

”Nu numai că plantele pot elimina majoritatea poluanților din aer în câteva ore, dar ele elimină cel mai eficient poluanții cei mai nocivi legați de petrol”, a adăugat el.

Directorul general al Ambius, Johan Hodgson, a declarat că cercetarea a furnizat noi dovezi privind rolul critic jucat de plantele de interior și de pereții verzi în curățarea rapidă și durabilă a aerului pe care îl respirăm.

Vezi și: Cele trei semne care îți arată că intestinul tău nu este sănătos. Apar chiar și pe piele. La ce să mai fii atent

”Știm că, adesea, calitatea aerului din interior este mult mai poluată decât cea din exterior, ceea ce are un impact asupra sănătății mentale și fizice.

Dar vestea cea mai bună este că acest studiu a arătat că un lucru atât de simplu precum prezența plantelor în interior poate face o diferență uriașă”, a spus Johan Hodgson.

Hodgson a declarat că rezultatele au confirmat feedback-ul pozitiv pe care compania sa l-a primit în urma instalării plantelor în sute de birouri din Australia.

Tipurile de plante folosite pentru studiu au fost: iedera diavolului (Scindapsus Aureus), planta păianjen (Chlorophytum) și planta de arțar (Syngonium).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel