Pomelo, fructul cu efect anti-îmbătrânire. Ce alte beneficii are asupra sănătății

DCMedical Team |
Data publicării:
pomelo - FOTO: Freepick@ romiximage
pomelo - FOTO: Freepick@ romiximage

Pomelo are efecte asupra întregului organism. Cu un conținut ridicat de vitamina C stimulează sistemul imunitar și previne îmbătrânirea prematură

Pomelo are capacitatea lor de a stimula sistemul imunitar, îmbunătăți digestia, scădea tensiunii arterială, și de a reduce crampele. Pomelo poate ajuta, de asemenea, la reducea semnele de îmbătrânire prematură și stimulează sănătatea orală.

Conținut ridicat de vitamina C

Pomelo este deosebit de bogat în vitamina C și potasiu. De aceea este benefic pentru În afară de aceasta, este bogat în apă, fibre, zahăr și proteine. Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de fier, calciu, fosfor, magneziu și sodiu. Acesta deține unele vitamine importante, cum ar fi niacina și cantități mici de tiamină, riboflavină, și vitamina B6. Toate aceste substanţe nutritive fac din pomelo un fruct sănătos.

Această sursă majoră de acid ascorbic a fost folosită de generații ca un rapel rapid pentru sistemul imunitar. Vitamina C acționează ca un antioxidant pentru a crește activitatea celulelor albe din sânge și pentru a ataca radicalii liberi, care pot deteriora organele corpului. Ajută la combaterea infecțiilor care duc la răceli, tuse, febră și simptome grave sau infecții microbiene, virale și bacteriene, arată Organic Facts.

Vezi și: Ai ochelari noi? Cum să te obișnuiești cu ei

Pomelo – conținut ridicat de antioxidanți

Pomelo este bogat în antioxidanți care previn daunele celulare cauzate de radicalii liberi, care duc în continuare la diverse probleme cronice de sănătate. Pomelo este o sursă bogată de antioxidanți cum ar fi naringenin și naringin, care sunt frecvent întâlnite în citrice. Ele conțin, de asemenea, un alt flavonoid cunoscut sub numele de licopen. Toate acestea sunt cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii fiind sănătoase pentru inimă.

Pomelo – ajutor în digestie

Majoritatea fructelor conțin cantități mari de fibre, iar pomelo nu face excepție. Un pomelo, conține aproximativ 25% din necesarul zilnic de fibre. Fibrele adecvate promovează digestia sănătoasă și elimină probleme precum constipația și diarea. Conținutul ridicat de fibre în vrac până scaun, promovează mișcarea lină în tractul digestiv, și stimulează secreția de sucuri digestive și gastrice pentru a descompune proteine complexe, care sunt dificil de digerat.

Vezi și: Hipoacuzia, pierderea auzului, factori de risc. Poate apărea din cauza unor medicamente, zgomote sau a înaintării în vârstă

Reglează tensiunea arterială

Pomelo este o sursă foarte bună de potasiu, aproximativ 37% din necesarul de zi cu zi. Potasiul este un vasodilatator, ceea ce înseamnă că eliberează tensiunea din vasele de sânge și crește circulația sângelui și oxigenarea în organe. De asemenea, reduce presiunea asupra inimii și scade șansele de ateroscleroză, atac de cord și accident vascular cerebral, mai arată Organic Facts.

Menține sănătatea inimii

Pomelo poate ajuta, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride din organism, care, dacă nu sunt controlate, pot duce la probleme coronariene severe. Un studiu pe animale de 21 de zile publicat în Journal of Toxicology a constatat că atunci când șobolanilor li s-a t suplimentat alimentația cu extract concentrat de pomelo, nivelul trigliceridelor lor a scăzut cu 21%, iar colesterolul rău cu 41%.

Proprietăți anti-îmbătrânire

Pomelo este bogat în vitamina C și mulți antioxidanți care ajută la prevenirea deteriorării pielii din cauza stresului oxidativ și ajută la menținerea unei piele tinerești fără riduri, pigmentare și pete legate de vârstă. Potrivit unui raport din 2013 publicat în Jurnalul EXCLI, pomelo poate reduce, de asemenea, formarea de produse finale avansate de glicație, care pot provoca mai multe probleme legate de piele, cum ar fi decolorarea pielii și  apariția de pete.

Vezi și: Amânarea treburilor, efecte nocive pentru sănătate. Radu Leca: Ne seduce ideea de lucru adunat. Nefiind capabili să le facem, devenim triști și apare depresia

Igienă orală

Vitamina C, care se găsește în pomelo, este esențială pentru producerea colagenului, care întărește țesuturile, organele și celulele. Acest lucru poate stimula puterea gingiilor și a suprafețelor orale pentru a preveni infectarea sau slăbiciunea acestora, ceea ce poate duce la pierderea dinților și la boli orale periculoase. Este, de asemenea, un remediu excelent pentru sângerarea gingiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel