Pompierii din Brașov către liceeni: vă recomand să instalați pe telefon aplicația 112

Adisa Codruț |
Data publicării:
Aplicație 112 pe telefon  FOTO: Facebook STS
Aplicație 112 pe telefon FOTO: Facebook STS

Pompierii din Brașov i-au sfătuit pe liceeni să-și descarce pe telefon aplicația 112. Acțiunea face parte dintr-o campanie ISU Brașov.

Pompieri, Brașov, 112. Elevii unui colegiu din municipiul Braşov, care au participat, miercuri, 18 septembrie, la activităţile care s-au desfăşurat în cadrul campaniei #10Pentru Siguranţă, au putut afla, de la reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), că dacă au instalată pe telefon aplicaţia apel 112, au şanse mult mai mari să fie localizaţi când se află într-o situaţie ce necesită intervenţia autorităţilor decât dacă apelează numărul unic de urgenţe. "Vă recomand s-o folosiţi. Dacă nu ştiţi zona, nu puteţi furniza informaţii exacte cu privire la locul în care vă aflaţi, prin utilizarea acestei aplicaţii, colegii noştri vor ajunge mult mai repede la locul în care vă aflaţi", le-a spus liceenilor purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, potrivit Agerpres.

Acesta a explicat că, în momentul în care se accesează respectiva aplicaţie, apelantul va putea fi localizat mult mai repede de către echipajele care trebuie să ajungă la faţa locului. "Ne dau nişte repere în funcţie de antenele GSM din zona respectivă. Dacă vorbim de zona urbană, localizarea se face mult mai precis, mai puţin precis în cea rurală, însă echipajele ştiu exact zona unde trebuie să ajungă în situaţia în care apelantul nu o cunoaşte şi nu poate furniza alte informaţii care să-i ajute pe colegii noştri să ajungă la faţa locului", a spus Ciprian Sfreja.

Cu această ocazie, elevii au putut afla şi ce trebuie să facă în situaţii de incendiu sau cutremur.

Totodată, reprezentanţii Poliţiei şi ai Agenţiei Naţionale Antidrog le-au vorbit adolescenţilor despre capcanele din mediul online, bullying şi despre consecinţele consumului de substanţe interzise. "Siguranţa copiilor este o datorie a noastră, a tuturor, a părinţilor, a cadrelor didactice şi a instituţiilor abilitate să prevină delincvenţa juvenilă şi situaţiile care pot duce la victimizarea minorilor. Astăzi, în cadrul campaniei #10 Pentru Siguranţă am continuat activităţile de prevenire. Publicul ţintă au fost elevii de clasa a 9-a, cărora le-am expus măsuri privind siguranţa în mediul online, consecinţele bullyingului şi ale violenţei în şcoli, măsuri privind siguranţa rutieră. Dorim să le spunem tuturor copiilor, elevilor, că suntem alături de ei, venim în întâmpinarea nevoilor lor şi îi încurajăm să vină către noi şi să ne ceară sprijinul ori de câte ori au nevoie", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Alina Ivan.

Campania 10# Pentru Siguranţă, care a debutat înainte de începerea anului şcolar şi a ajuns la final, şi care a vizat toate categoriile de elevi, a ajuns, practic, în toate şcolile din municipiul Braşov, a precizat prefectul Marian Rasaliu.

"Practic, s-a mers în toate şcolile din municipiul Braşov, a fost o campanie foarte importantă de informare pentru copii. S-a discutat despre tot ceea ce înseamnă agresiune - indiferent că e vorba de bullying - cum poate fi evitat acest tip de agresiune, ce înseamnă consumul de substanţe interzise şi la cât de expuşi sunt copiii la această vârstă vizavi de consumul de substanţe periculoase. Am fost în echipă, împreună cu Poliţia, cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, colegii de la Jandarmerie, fiecare pe domeniul de activitate le-a explicat copiiilor ce trebuie să facă, să înţeleagă şi să se ferească în primul rând când vine vorba de agresiuni de tot felul", a declarat Marian Rasaliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel