POSACONAZOLUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

POSACONAZOLUM - prospect. Acțiune: antifungic triazolic, cu spectru care cuprinde Aspergillus sp., Candida  sp., Coccidioides immitis, Zygomycetes sp.; inhibă sinteza de ergosterol, cu creşterea permeabilităţii membranei a fungilor.

POSACONAZOLUM - prospect

Denumire comercială: NOXAFIL

Forma: comprimate, suspensie orală, concentrație pentru soluție perfuzabilă

Indicații: Tratamentul infecţiilor fungice la adulţi: aspergiloză invazivă rezistentă la amfotericina B sau itraconazol sau la pacienţi care nu tolerează aceste medicamente; fusarioză rezistentă la amfotericină B sau la pacienţi care nu tolerează amfotericina B; cromoblastomicoză şi micetom rezistente la itraconazol sau la pacienţi care nu tolerează itraconazolul; coccidioidomicoză rezistentă la amfotericină B, itraconazol sau fluconazol sau la pacienţi care nu tolerează aceste medicamente; candidoză oro-faringiană (numai formele orale): ca terapie de primă intenţie la pacienţi cu forme severe sau la pacienţii cu imunitate scăzută, la care este de aşteptat ca răspunsul la tratamentul topic să fie scăzut. Profilaxia infecţiilor fungice sistemice la următorii pacienţi: pacienţi care primesc chimioterapie pentru inducerea remisiunii în leucemia mielocitară acută (LMA) sau în sindroamele mielodisplazice (SMD), la care este de aşteptat apariţia neutropeniei prelungite şi care prezintă un risc crescut de apariţie a infecţiilor fungice sistemice; primitorii unui transplant de celule stem hematopoetice (TCSH), care sunt în trat. imunosupresor în doze mari pentru prevenirea respingerii grefei şi care prezintă un risc crescut de apariţie a infecţiilor fungice sistemice.

Contraindicații: Hipersensibilitate, copii < 18 ani.

Atenție: Precauţii: insuficiență hepatică gravă, afecţiuni proaritmogene; monitorizare electrolitică. 

Reacții adverse: Mai frecvente: neutropenie, dezechilibre electrolitice, anorexie, parestezii, ameţeală, somnolenţă, cefalee, vărsături, greaţă, durere abdominală, diaree, dispepsie, uscăciunea gurii, flatulenţă, creşterea testelor funcţionale hepatice (incluzând ALT, AST, bilirubină, fosfatază alcalină, GGT), erupţie cutanată, pirexie, astenie, oboseală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel