Posibil deces din cauza gripei: pacientul avea și alte afecțiuni asociate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Tratament spital
Tratament spital

Un bărbat de 66 de ani din județul Alba a decedat în timp ce era internat la spital. Se presupune că acesta ar fi murit din cauza gripei.

Un bărbat de 66 de ani, care avea mai multe boli cronice, a decedat luni, în timp ce era internat la Secţia boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia. Cel mai probabil, acesta a decedat din cauza gripei, testul rapid efectuat fiind pozitiv.

„Astăzi, la ora 14,20, SJU Alba Iulia, Secţia boli infecţioase, a comunicat un deces la un caz posibil gripă, (test rapid - pozitiv), 66 de ani, cu boli cronice asociate. Menţionăm că acest caz nu este confirmat la Institutul 'Cantacuzino'", a transmis Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, citează agerpres.ro.

Tot luni, a fost luată decizia suspendării activităţii pe o perioadă de patru zile, începând de marţi, la Grădiniţa nr. 12 din Alba Iulia, ca urmare a unui absenteism mai mare de 20%, urmând ca în această perioadă să se intensifice acţiunile de curăţenie şi dezinfecţie, a precizat sursa citată.

Potrivit unui comunicat de presă, în acest sezon rece, Laboratorul Institutului „Cantacuzino” a confirmat 11 cazuri de gripă în Alba, toate cu virus gripal A, diverse subtipuri.

„Trebuie precizat însă că există mai multe cazuri, la nivelul judeţului, diagnosticate clinic şi pe teste rapide”, se menţionează în comunicat.

Astfel, la Secţia de boli infecţioase a spitalului din Alba Iulia, de vineri până luni au fost înregistrate 11 cazuri, diagnosticate clinic şi prin teste rapide. Luni, în această secţie mai erau internaţi 15 pacienţi cu gripă, dintre care patru spitalizaţi de mai mult timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel