Posibil tratament împotriva COVID, pe bază de canabidiol. Medic: nivelul de infecție descreștea rapid

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Pacienți de la ATI dintr-un spital din Austria, internați ca bolnavi COVID, au început să se simtă mai bine după ce au primit un tratament pe bază de canabidiol.

Un tratament pe bază de canabidiol ar ajuta bolnavii COVID de la ATI să-și revină. ”Am administrat CBD la 50 de pacienţi şi am observat că nivelul de infecţie descreştea rapid", a explicat Rudolf Likar, şeful Departamentului de Anestezie şi Medicină Intensivă de la Spitalul regional Klagenfurt. Timp de trei săptămâni s-au administrat mai întâi 200 de miligrame iar apoi 300 de miligrame de canabidiol sub formă de ser acestui grup de pacienţi care că au depăşit mai repede boala, în timp ce la grupuri care primeau alte tratamente procesul de vindecare a fost mai îndelungat.

Canabidiolul întăreşte sistemul imunitar, are proprietăţi antiinflamatorii şi ajută la recuperarea nivelurilor de oxigen. Un alt avantaj al canabidiolului în tratarea bolii COVID-19 este faptul că nu are efecte secundare pentru pacienţi, iar utilizarea nu are contraindicaţie cu alte medicamente, susțin reprezentanții respectivului spital din Austria, potrivit Agerpres.

Însă, experţii avertizează însă că, deşi canabidiolul poate avea efecte pozitive în tratamentul împotriva COVID-19, acest lucru nu înseamnă că a fuma marihuana sau a consuma canabidiol fără supraveghere medicală ajută la depăşirea bolii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel