Produse comestibile din canabis. Avertismentul medicilor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Tinerii consumă cel mai frecvent marijuana
Tinerii consumă cel mai frecvent marijuana

Medicii și publicul ar trebui să fie conștienți de mai multe riscuri legate de comestibilele care conțin canabis, avertizează autorii unui studiu.

Produse, canabis. Odată cu legalizarea recentă în Canada a produselor comestibile care conțin canabis, medicii și publicul trebuie să fie conștienți de riscurile acestuia, argumentează autorii unui studiu. "Deși comestibilele sunt considerate în mod obișnuit ca o alternativă mai sigură și mai de dorit la canabisul afumat sau vapat, medicii și publicul ar trebui să fie conștienți de mai multe riscuri legate de utilizarea canabisului comestibil", consideră Jasleen Grewal și Lawrence Loh de la Universitatea din Toronto, potrivit news-medical.net.

Produsele comestibile din canabis durează în medie patru ore mai mult pentru a produce efecte vizibile în comparație cu canabisul inhalat, ceea ce poate crește riscul de consum excesiv. Cu efecte care durează până la 8 ore, comestibilele pot duce la o perioadă mai lungă de afectare în comparație cu canabisul inhalat.

Deși autoritățile au standardizat prezentarea informațiilor privind dozarea, autorii studiului avertizează că "răspunsurile indivizilor la diferite produse pot varia și că poate exista încă supradozaj, cu riscuri deosebit de mari". Un raport recent canadian susține că tinerii cred că produsele comestibile care conțin canabis au efecte pozitive asupra somnului, stării de spirit și anxietății.

"Medicii ar trebui să pună în discuție în mod regulat pacienții care întreabă despre canabis despre utilizarea lor sau despre utilizarea intenționată a produselor comestibile din canabis, astfel încât aceștia să îi poată consilia pe acești pacienți cu privire la siguranța copilului, potențial de supraîncărcare accidentală și efecte întârziate și potențial de interacțiuni cu alte substanțe precum alcoolul, benzodiazepina, aparate de dormit și opioide", avertizează autorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel