Președintele brazilian, la spital pentru „examene de rutină”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicină
Medicină

Președintele brazilian, Jair Bolsonaro, suferă de hernie abdominală. El a anunțat că se va prezenta la un spital militar pentru o serie de „examene de rutină”.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat miercuri că va merge la un spital militar din Brasilia pentru examene medicale "de rutină", dar care nu erau prevăzute iniţial în agenda sa.

Stând în mod excepţional doar câteva minute în faţa jurnaliştilor care i-au adresat întrebări, ca în fiecare dimineaţă, în faţa reşedinţei sale din capitală, Bolsonaro a spus doar că va merge la spital "pentru a face examene de rutină", citează agerpres.ro.

La sfârşitul săptămânii trecute, el a anunţat că suferă de o hernie abdominală, aparent favorizată de atacul cu armă albă a cărui victimă a fost în 2018, înainte de a fi ales. El a adăugat atunci că va face "probabil" teste medicale în februarie.

"E vârsta. Am 64 de ani, am fost supus la patru operaţii în care abdomenul a fost complet deschis", a spus Bolsonaro, care a scăpat la limită de moarte când un dezechilibrat psihic l-a înjunghiat la un miting electoral în septembrie 2018.

Jair Bolsonaro urmează să ia o pauză de joi şi până marţi şi să petreacă timpul cu fiica sa de nouă ani în statul Sao Paulo, a anunţat preşedinţia.

De la preluarea funcţiei în urmă cu un an, Jair Bolsonaro a avut diverse probleme de sănătate.

În afară de urmările atentatului, el a avut în decembrie o cădere care a declanşat o scurtă amnezie şi a evocat "riscul unui cancer de piele", înainte să facă o biopsie al cărei rezultat a fost în cele din urmă negativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel