Președintele Colegiului Farmaciștilor despre paracetamol: să nu epuizăm stocurile!

Adisa Codruț / 01 apr 2020 / 22:23
Substanțe
Substanțe

Președintele Colegiului Farmaciștilor din România a transmis o recomandare colegilor și oamenilor: maxim două cutii de paracetamol de persoană.

Paracetamol, COVID-19. Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor, a declarat, la digi24, că a recomandat farmaciștilor și publicului, să nu cumpere cantități mari de medicamente. Iar în pprivința paracetamolului avansa maxim două cutii de persoană.

”Am luat această decizie pentru că consumurile s-au dublat, aproape spre triplare față de perioadele anterioare și tocmai pentru că în schema de tratament pentru COVID-19, pentru formele ușoare, pentru a scădea temperatura este recomandat paracetamolul și atunci toată lumea s-a sesizat și, în buna tradiție, mai ales românească, încercăm să avem cât mai mult chiar dacă nu ne trebuie. (...) Există în depozite și în spațiile de producție există stocuri, există materii prime cu ajutorul cărora producția să continue, dar este important să nu epuizăm stocurile la nivelul farmaciei. (...) Există cam aceași tendință și în alte țări, numai că în unele dintre ele există niște rezerve naționale la care se poate apela”, a afirmat acesta.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy