Prea multă vitamina B7? Vezi ce efecte are în organism

Angela Sabău |
Data publicării:
Vitamina B7 îți poate influența rezultatul analizelor de laborator
Vitamina B7 îți poate influența rezultatul analizelor de laborator

Vitamina B7 este foarte importantă pentru organsim, însă o doză prea mare îți poate falsifica rezultatele analizelor de laborator. Medicii recomandă prundență în administrarea suplimentelor de acest fel.

Un avertisment pentru persoanele care iau suplimentul alimentar biotină (vitamina B7): FDA spune că a lua prea multă vitamină poate interfera cu rezultatele unor teste de laborator.

Biotina este adesea inclusă în multivitamine, vitamine prenatale și suplimente nutritive comercializate pentru a îmbunătăți sănătatea unghiilor, a părului și a pielii.

Deși nu este stabilită doza recomandată pentru biotină, valoarea admisă adecvată este de 30 micrograme pe zi pentru persoanele cu vârsta de peste 19 ani și pentru adolescenți și femei gravide.

Dar suplimentele de biotină pot conține doze de până la 650 de ori mai mari decât cantitatea adecvată, avertizează specialiștii de la Harvard Health Publishing.

Rezultate false de laborator

FDA avertizează că luarea a prea multor biotine poate interfera cu testele de laborator, cum ar fi testele hormonale și testele pentru markerii atacurilor de cord (cum ar fi troponina). Un rezultat inadecvat al laboratorului poate avea consecințe periculoase.

De exemplu, FDA raportează că o persoană care a luat un nivel ridicat de biotină a murit după un rezultat fals al testului troponinei, care era prea scăzut.

De asemenea, FDA notează că se observă o creștere a rapoartelor de interferență cu biotina în activitatea de laborator.

În concluzie, spuneți întotdeauna medicului dumneavoastră ce suplimente ați luat. Și rețineți că majoritatea oamenilor pot obține biotină suficientă dintr-o dietă sănătoasă care include semințe, nuci, carne, pește, ouă și anumite legume (cum ar fi spanacul și broccoli).

 Articolul original poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel