Premierul Orban: rata incidenței de transmitere a COVID, sub 1,5 la mia de bucureșteni

Adisa Codruț |
Data publicării:
Premierul Ludovic Orban. Foto: Gov.ro
Premierul Ludovic Orban. Foto: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, 1 octombrie, că rata incidenței de transmitere a infecției COVID-19 la nivelul Bucureștiului este sub 1,5 la mia de locuitori.

Rata incidenţei cumulate de transmitere a COVID-19 la nivelul Capitalei este sub 1,5/1.000 locuitori, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban, care a precizat că autorităţile se raportează la datele de la Evidenţa Populaţiei care indică 2,2 milioane de locuitori la nivelul Bucureştiului. "Nu am trecut de 1,5, nu se raportează la o dată a INS de acum mai mulţi ani, ci ne raportăm la datele de la Evidenţa Populaţiei care sunt de 2,2 milioane (locuitori ai Capitalei - n.r.), deci suntem sub 1,5. Şi, în realitate, ca să vă spun drept, populaţia Bucureştiului este mai mare, nu este de 2,2 milioane", a explicat Orban.

El a fost întrebat ce măsuri au în vedere autorităţile în continuare în Bucureşti, după ce numărul cazurilor de noi infectări cu noul coronavirus a depăşit 2.000 la nivelul ţării, iar rata incidenţei cumulate de transmitere a COVID-19 este 1,5 în Capitală.

Prim-ministrul a precizat că a cerut prefecţilor să impună restricţii sau carantină pe localităţi şi nu la nivel judeţean, acolo unde numărul de cazuri de COVID-19 este mare. "Le-am solicitat prefecţilor şi Comitetelor pentru situaţii de urgenţă să aplice reglementarea cu stricteţe, dar să o aplice pe localităţi, adică să nu o ia otova la nivel judeţean, ci pe localităţi. Evident, prin analiză. Acolo unde sunt focare, în spitale, cămine pentru persoane în vârstă, cămine pentru persoane cu dizabilităţi nu se iau în calculul răspândirii în comunitate, practic se scot din procentul de 3% pentru care se iau măsurile", a indicat Orban, potrivit Agerpres.

Premierul a făcut declaraţii presei după ce a participat la Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalităţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel