Premierul Victor Orban, despre testarea rapidă: „marja de eroare de 20% reprezintă un risc enorm”

Angela Sabău / 24 Martie 2020 / 20:16
Ludovic Orban,
Ludovic Orban,

Premierul Victor Orban nu are încredere în testele rapide pentru diagnosticarea infecției cu coronavirus. Marja de eroare de 20% crede că este prea mare.

Premierul Victor Orban a susținut în cadrul unei coferințe de presă că nu are încredere în testele rapide. „Nu există testare rapidă. Testele rapide despre care se face vorbire - sigur, ele există - dar au o precizie care nu poate să ne confere siguranță că în cazul în care le folosim, persoanele care sunt diagnosticate negativ sunt 100% diagnosticate negativ. Există o marjă de eroare de 20%, care prezintă un risc enorm. Dacă noi din 100 de persoane pe care le diagnosticăm negativ, 20 de persoane sunt pozitive datorită acestei lipse de precizie a sistemului de testare rapidă, înseamnă că noi eliberăm cu certificat de a fi liber în societate oameni care sunt de fapt purtători ai virusului”, a precizat el în cadrul conferinței de presă.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy