Premierul Victor Orban, despre testarea rapidă: „marja de eroare de 20% reprezintă un risc enorm”

Angela Sabău / 24 Martie 2020 / 20:16
Ludovic Orban,
Ludovic Orban,

Premierul Victor Orban nu are încredere în testele rapide pentru diagnosticarea infecției cu coronavirus. Marja de eroare de 20% crede că este prea mare.

Premierul Victor Orban a susținut în cadrul unei coferințe de presă că nu are încredere în testele rapide. „Nu există testare rapidă. Testele rapide despre care se face vorbire - sigur, ele există - dar au o precizie care nu poate să ne confere siguranță că în cazul în care le folosim, persoanele care sunt diagnosticate negativ sunt 100% diagnosticate negativ. Există o marjă de eroare de 20%, care prezintă un risc enorm. Dacă noi din 100 de persoane pe care le diagnosticăm negativ, 20 de persoane sunt pozitive datorită acestei lipse de precizie a sistemului de testare rapidă, înseamnă că noi eliberăm cu certificat de a fi liber în societate oameni care sunt de fapt purtători ai virusului”, a precizat el în cadrul conferinței de presă.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy