Primul centru din România care va angaja adulți cu afecțiuni din spectrul autismului la o brutărie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pâinea     FOTO: pixabay
Pâinea FOTO: pixabay

Asociația pentru Educarea și Integrarea Tuturor (APEIT) lansează sâmbătă, 4 decembrie, în București, Brutăria ARIMA și Centrul de educație pentru viață ARIMA, primul centru care va angaja adulți cu afecțiuni din spectrul autismului și alte tulburări de dezvoltare.

Asociația (APEIT) lansează sâmbătă, 4 decembrie, la ora 11.00, Brutăria ARIMA și Centrul de educație pentru viață ARIMA, primul centru care va angaja în mod direct persoanelor adulte cu afecțiuni din spectrul autismului și alte tulburări de dezvoltare. Evenimentul se va desfășura în București, pe strada Soldat Șerban Simion, nr. 39, sector 4, în zona Parcului Carol.

Brutăria va pregăti pentru perioada Sărbătorilor zece tipuri de pâine, cozonac și turtă dulce, iar din primăvara anului viitor se va extinde printr-o platformă de comenzi online pentru București și Ilfov. Cei care vor lucra acolo au vârste între 18 și 50 de ani, au contract individual de muncă și sunt susținuți de un brutar șef și un psiholog.

Coordonatoarea Asociației, Patricia Berbec spune: ”Să fii părinte unui copil cu autism nu este deloc ușor, de la diagnostic și până în adolescență este o fugă continuă, de la o terapie la alta, de la un medic la altul. Din adolescență lucrurile devin și mai complicate. Sunt foarte puține centre care ajută adolescenți și adulți, mult prea puține comparativ cu numărul celor ce au nevoie. Brutăria le va fi a doua casă, vor învață să socializeze, să se descurce singuri, sa gătească, vor învăța brutărie, patiserie, cofetărie, precum și să vândă produsele. Vă mulțumim că alegeți produsele noastre și sprijiniți în același timp proiectul nostru”.

Cei de la APEIT mai precizează că mai puțin de 10% dintre adulții cu tulburări de spectru autism din România lucrează în acest moment. Și urmărește ca în următorii 5 ani să dezvolte alte ateliere protejate de obiecte confecționate manual, pictură, modelaj. Toate acestea obiecte vor putea fi achiziționate de pe magazinul online al asociației, care va fi lansat în curând. Scopul asociației este de a integra prin muncă peste o sută de adulți cu tulburări de dezvoltare. Fiecare beneficiar va fi mai întâi evaluat și apoi va învăța meseria care i se potrivește, urmând să se angajeze în cadrul centrului sau la alte societăți.

”Asociația APEIT își propune să ajute cât mai mulți adulți cu nevoi speciale să ducă o viață autonomă. Una dintre cele mai mari frici pe care le au părinții acestor copii este legată de viitorul acestora și de posibilitățile de a-i ajuta să ducă o viață autonomă”, adaugă Patricia Berbec, potrivit unui comunicat.

Cei de la Asociație s-au gândit ca, din decembrie,În cadrul asociației, la adresa amintită din București, să funcționeze și un centru cu toate tipurile de terapii recuperative pentru copii și adolescenți cu autism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel