Primul Congres Internațional de Psihologie Cognitivă și Comportamentală ținut în afara SUA. În ce oraș din România va avea loc

Florina Pop |
Data publicării:
Intrarea în sediul central al UBB  FOTO: Facebook UBB Cluj
Intrarea în sediul central al UBB FOTO: Facebook UBB Cluj

Al patrulea Congres Internațional de Psihoterapie Cognitivă și Comportamentală se organizează, anul acesta, pentru prima dată, în afara granițelor SUA. Un oraș din România îl va găzdui.

Congresul Internațional de Psihologie Cognitivă Comportamentală, ajuns la a patra ediție, se va organiza, anul acesta, în zilele de 13, 14 și 15 septembrie, la UBB Cluj. Programul evenimentului îmbină aspectele teoretice, de cercetare avansată cu cele practice esențiale și aduce la Cluj participanți din câteva zeci de țări.

"REBT (n. r. Rational Emotive Behavior Psychotherapy) este abordarea constitutivă a psihoterapiei cognitive și comportamentale/CBT, CBT fiind astăzi cea mai răspândită formă de psihoterapie validată științific la nivel internațional. Primul congres REBT a fost organizat de către Albert Ellis în New York (cu participarea lui Aaron T. Beck și Donald Meichenbaum - fondatorii altor abordări constitutive ale CBT), iar celelalte două congrese au fost organizate în SUA, la Keystone. Așadar, acesta este primul congres internațional al REBT pe care Albert Ellis Institute, New York, SUA a fost de acord să-l organizeze în afara SUA și mă bucură faptul că UBB este unul dintre organizatorii acestui congres, alături de Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România, în esență acest lucru fiind o confirmare a prestigiului internațional al Școlii clujene de psihologie clinică și psihoterapiei", afirmă prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice, Daniel David, președintele Congresului, potrivit unui comunicat.

Programul poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel