Aparat de ultimă generație la Spitalul de Recuperare din Cluj. Sursa finanțării

Adisa Codruț / 03 sep 2019 / 08:18
Noul aparat Roentgen primit de Spitalul de Recuperare din Cluj  FOTO: CJ Cluj
Noul aparat Roentgen primit de Spitalul de Recuperare din Cluj FOTO: CJ Cluj

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca are în dotare un nou echipament de radiografie și fluoroscopie ultramodern: un aparat Roentgen.

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost dotat din primele zile ale lui septembrie cu un aparat Roentgen de ultimă generație pentru radiografie şi fluoroscopie, care le permite medicilor să obțină fotografii multiple şi să le alipească pentru vizualizarea într-o singură imagine a structurilor anatomice de mari dimensiuni: coloană vertebrală, membre etc. Noul dispozitiv face imagini din diferite unghiuri şi le reconstruiește pentru vizualizarea detaliilor subtile.

Costul aparatului se ridică la 809.200 de lei, din care 309.200 au fost asigurați direct de către Consiliul Judeţean, iar 500.000 de lei prin programul destinat dezvoltării infrastructurii locale.

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj susțin că administrația județeană a asigurat și finanțarea tuturor celorlalte cheltuieli conexe presupuse de darea în funcțiune a aparatului, respectiv cele pentru avizarea acestuia de către Comisia Naţională pentru Controlul Activităților Nucleare, procedură aflată în derulare.

Noul echipament Roentgen digital de ultimă generație va înlocui precedentul echipament RX, analogic, pe care se efectuau peste 30.000 de examinări pe an, cu o medie de aproximativ 125 de examinări pe zi. Investiția va permite obținerea unor imagini digitale de înaltă calitate, care pot fi stocate într-un sistem de arhivare și stocare a informațiilor medicale. Aceasta permite vizualizarea lor în timp real de medicii din alte secții și pot fi eliberate pacientului în format digital, pe CD.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy