PRIMUL medicament anti-COVID-19 pe bază de plasmă sangvină de la bolnavii vindecați. Este sigur, fără efecte secundare

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Sănătăţii din Rusia a autorizat un medicament împotriva COVID-19 pe bază de plasmă sangvină de la cei vindecaţi de această boală, primul de acest tip înregistrat în lume, a informat, joi, 1 aprilie, consorţiul de stat Rostec, citat de EFE.

Medicamentul, numit COVID-globulin, "a fost creat pe bază de plasmă de la pacienţii moscoviţi care au depăşit boala", notează Rostec într-un comunicat, potrivit căruia capitala rusă a donat în acest scop 2,5 tone de material biologic.

Medicamentul este sigur, lipsit de efecte secundare

 

Studiile asupra COVID-globulin, realizate de grupul Natsimbio, aparţinând Rostec, au demonstrat că este "sigur, este lipsit de efecte secundare şi are capacitatea de a neutraliza virusul", se arată în comunicat.

Se aşteaptă ca, odată încheiate fazele II şi III, noul medicament anti-COVID-19 să fie folosit pentru tratarea cazurilor grave şi de gravitate medie.

Certificatul de înregistrare autorizează prescrierea produsului COVID-globulin la pacienţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani.

Adjuncta primarului Moscovei pe probleme de dezvoltare socială, Anastasia Rakova, a declarat că fazele II şi III ale testelor clinice se vor desfăşura în spitale din capitală şi vor avea durata de şase luni.

"În cursul acestui an se preconizează procesarea a 15 tone de plasmă, ceea ce va permite să se trateze între 10.000 şi 15.000 de pacienţi", potrivit consorţiului Rostec.

Până în prezent, Rusia, cu o populaţie de aproximativ 147 de milioane de locuitori, a înregistrat 4,55 de milioane de cazuri şi 99.233 de decese provocate de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel