Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip în creier poate controla un mouse doar cu gândul. Ce a declarat Elon Musk

Ana-Maria Bugiu |
Data actualizării: | Data publicării:
cip elon musk foto:freepik
cip elon musk foto:freepik

Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip în creier poate controla un mouse doar cu gândul. Care este declarația lui Elon Musk, după succesul implantului.

Elon Musk a anunțat că primul pacient uman căruia i s-a implantat un cip cerebral de la Neuralink pare să se fi recuperat complet și este capabil să controleze un mouse de calculator cu ajutorul gândurilor. "Progresul este bun, iar pacientul pare să se fi recuperat complet, fără efecte negative de care să avem cunoștință. Pacientul este capabil să deplaseze un mouse pe ecran doar cu ajutorul gândurilor", a declarat Elon Musk într-un eveniment Spaces pe platforma de socializare X, potrivit Reuters.

Musk a spus că luna trecută a avut loc prima intervenție chirurgicală de implantare, primind aprobare de anul trecut pentru a studia siguranța și funcționalitatea implantului și a intervențiilor chirurgicale asupra oamenilor.

Pacienții vor avea plasat, chirurgical, un cip, în partea creierului care controlează intenția de a se mișca. Cipul va înregistra și trimite semnalele cerebrale către o aplicație, care ”le va acorda oamenilor abilitatea de a controla un mouse sau o tastatură, folosind doar gândurile”, au spus reprezentanții companiei.

Neuralink denumește acest studiu "Studiul PRIME", iar scopul acestuia este să examineze siguranța implantului chirurgical și să evalueze funcționalitatea dispozitivului, așa a declarat compania într-o postare din septembrie. Când aceștia au declarat că vor începe recrutarea de persoane, au specificat că sunt în căutare de pacienți cu tetrapelgie cauzată de leziuni ale măduvei cerebrale sau cu scleroză laterală amiotrofică, cunoscută sub numele de boala Lou Gehrig.

"Imaginează-ți dacă Stephen Hawking ar putea comunica mai repede decât o mașinărie de tipul speed typist. Acesta este obiectivul", a scris el, potrivit CNN.

Acest studiu poate ajuta persoanele paralizate să controleze computerele sau smartphone-urile cu gândurile lor. Implantul ar colecta semnalele electrice trimise de creier și le-ar interpreta ca acțiuni. Musk a menționat că primul produs al companiei se va numi ”Telepatie”, primii utilizatori fiind cei care și-au pierdut utilizarea membrelor corpului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel