Primul polițist decedat din cauza COVID-19: șeful Postului de Poliție Ipotești

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Deces,
Deces,

Sindicatul Europol a anunțat că Alexandru Gibea, șeful Postului de Poliție Ipotești a decedat din cauza COVID-19.  Polițistul era internat la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală. 

COVID-19 a făcut o primă victimă și în frândul forțeor de ordine. „În vremea pandemiei, când virusul ucigaș face ravagii, Poliția Română este lovită de primul deces. Colegul nostru Alexandru Gibea, șeful Postului de Poliție Ipotești, Secția 4 Poliție Rurală Coteana din cadul IPJ Olt, în vârstă de 49 ani, a murit ieri”, a anunțat Sindicatul Europol.

Inițial, polițistul a fost internat pe 28 mai la Spitalul Slatina, iar pe 30 mai a fost transferat la Spitalul din Caracal după ce starea sa se agravase din cauza COVID-19.

„Săptămâna trecută el a fost transferat la București după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit, fiind transportat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, la Terapie Intensivă. Aseară, inima acestuia a încetat să mai bată din  cauza complicațiilor apărute, acesta suferind și de alte afecțiuni acumulate de-a lungul carierei”, arată reprezentanții sindicatului. 

„Colegul nostru fusese confirmat infectat cu noul coronavirus alături de ajutorul său, iar la o zi distanță, a fost testat pozitiv și un alt coleg din cadrul Postului de Poliție Brebeni, cu  care efectuase acțiuni comune. Ulterior, a fost confirmată cu coronavirus și soția și fiica acestuia, cât și soția ajutorului șefului de post din Ipotești.

Aceasta nu poate fi decât o dovadă destul de clară că polițiștii, prin natura misiunilor pe care le desfășoară, sunt expuși la a fi infectați cu acest tip de virus, în timp ce MAI încearcă să ascundă cifrele cu polițiști infectați, aceste informații nefiind date publicității. Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, polițiștii nu au fost luați în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii aflate în prima linie”, se mai arată în anunțul Europol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel