Problemele de sănătate din timpul sarcinii pot prezice viitoarele afecțiuni ale mamei

Angela Sabău |
Data publicării:
Sarcina
Sarcina

Femeile însărcinate au adesea unele probleme de sănătate, denumite „efecte adverse ale sarcinii”. Acestea însă pot anunța un risc mai mare ale unor afecțiuni, mai tîrziu în viață. 

Femeile care dezvoltă probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială sau diabetul în timp ce sunt însărcinate, se confruntă cu un risc crescut de boli de inimă mai târziu în viață, potrivit unei declarații științifice a American Heart Association publicată pe 4 mai 2021, în revista Circulation.

Până la 15% dintre femei se confruntă cu ceea ce medicii numesc rezultate adverse ale sarcinii. În plus față de hipertensiune arterială și diabet (cunoscut sub numele de hipertensiune gestațională și respectiv diabet gestațional), alte patru afecțiuni legate de sarcină sunt, de asemenea, asociate cu risc cardiovascular: nașterea prematură (nașterea înainte de a 37-a săptămână de sarcină), nașterea unui copil mic (mai puțin de 2,2 kilograme), întrerupere placentară (când placenta se separă de uter înainte de naștere) și nașterea unui copil mort.

În timpul sarcinii, inima unei femei pompează cu aproximativ 50% mai mult sânge decât de obicei, iar cerințele asupra corpului ei sunt similare testelor de stres cardiac. Femeile care au avut complicații de sarcină - chiar dacă au născut cu zeci de ani în urmă - ar trebui să împărtășească aceste informații medicilor lor. Riscul cardiovascular suplimentar poate justifica un screening și un tratament mai vigilent al factorilor legați de sănătatea inimii, cum ar fi tensiunea arterială, glicemia și colesterolul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel