Producătorii de suplimente nu pot spune că vindecă mahmureala. Decizia unui incredibilă a unui tribunal!

Adisa Codruț / 23 sep 2019 / 20:45
Consumul de alcool     FOTO: pexels.com
Consumul de alcool FOTO: pexels.com

Producătorii de suplimente alimentare nu pot face reclamă că produsele lor pot ajuta la tratarea sau prevenirea mahmurelii, arată o hotărâre a Curţii Regionale Superioare din Frankfurt.

Mahmureală, suplimente. Curtea Regională Superioară din Frankfurt susține că mahmureala este o "boală" şi că suplimentele alimentare nu pot fi etichetate ca împiedicând apariţia sau reducerea simptomelor din cauza unei "interdicţii de a atribui caracteristici referitoare la boală unui aliment", potrivit Agerpres care citează Agenția Xinhua.

Acuzatul în această cauză a distribuit două suplimente alimentare şi a afirmat că "ajutat de băutura noastră anti-mahmureală îi poţi oferi corpului tău extracte din plante naturale, antioxidante, electroliţi şi vitamine". Simptomele unei mahmureli, precum oboseala, greaţa şi durerea de cap, "nu ar apărea ca urmare a fluctuaţiilor naturale ale organismului, ci ca urmare a consumului de alcool, o substanţă dăunătoare", a explicat instanţa.

Potrivit tribunalului, nu este decisiv că simptomele dispară în mod normal de la sine şi că pentru mahmureală nu este nevoie de tratament medical. În interesul unei "protejări a sănătăţii cât mai eficiente", termenul "boală" ar trebui interpretat în sens larg, a mai spus instanţa.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy