Producătorii de suplimente nu pot spune că vindecă mahmureala. Decizia unui incredibilă a unui tribunal!

Adisa Codruț |
Data publicării:
Consumul de alcool     FOTO: pexels.com
Consumul de alcool FOTO: pexels.com

Producătorii de suplimente alimentare nu pot face reclamă că produsele lor pot ajuta la tratarea sau prevenirea mahmurelii, arată o hotărâre a Curţii Regionale Superioare din Frankfurt.

Mahmureală, suplimente. Curtea Regională Superioară din Frankfurt susține că mahmureala este o "boală" şi că suplimentele alimentare nu pot fi etichetate ca împiedicând apariţia sau reducerea simptomelor din cauza unei "interdicţii de a atribui caracteristici referitoare la boală unui aliment", potrivit Agerpres care citează Agenția Xinhua.

Acuzatul în această cauză a distribuit două suplimente alimentare şi a afirmat că "ajutat de băutura noastră anti-mahmureală îi poţi oferi corpului tău extracte din plante naturale, antioxidante, electroliţi şi vitamine". Simptomele unei mahmureli, precum oboseala, greaţa şi durerea de cap, "nu ar apărea ca urmare a fluctuaţiilor naturale ale organismului, ci ca urmare a consumului de alcool, o substanţă dăunătoare", a explicat instanţa.

Potrivit tribunalului, nu este decisiv că simptomele dispară în mod normal de la sine şi că pentru mahmureală nu este nevoie de tratament medical. În interesul unei "protejări a sănătăţii cât mai eficiente", termenul "boală" ar trebui interpretat în sens larg, a mai spus instanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel