Prof dr Cristian Lupașcu: La noi, foarte mulți bolnavi cu COVID-19 au fost cu hipertensiune

Florina Pop / 26 iun 2020 / 19:18
EXCLUSIV
Hipertensiunea arterială
Hipertensiunea arterială

Profesorul și medicul Cristian Lupașcu de la Spitalul de Urgență Sf Spiridon din Iași spune că majoritatea pacienților pozitivi cu COVID-19 pe care i-a tratat au avut hipertensiune.

Invitat al emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, medicul și profesorul Cristian Lupașcu de la Spitalul de Urgență Sf Spiridon din Iași a vorbit despre cei 38 de pacienți cu COVID-19 care au fost tratați la clinicile Chirurgie I și II, pe care el le-a coordonat în timpul stării de urgență. 20 femei, 18 bărbați. 62%dintre pacienți aveau peste 60 de ani.

8 dintre cei 38 au venit pozitivi de COVID-19, iar restul aveau la internare un status incert. Conformarea acestora din urmă a venit la 5/7 zile după spitalizare, când erau deja operați. O analiză a celor 38 de bolnavi cu infecția COVID-19 care au necesitat intervenții chirurgicale arată că 24 dintre ei aveau un CT (tomografie) modificat, cu semne sugestive. ”32 aveau comorbidități. Am întâlnit destul de frecvent probleme bronho-pulmonare, insuficiență cardiacă, boală renală cronică, diabet zaharat și hipertensiune. La noi, foarte mulți au fost cu hipertensiune dintre cei cu comorbidități, detaliază medicul Cristian Lupașcu.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy