Prof Gheorghe Mencinicopschi, când și cum ne cresc fructele riscul de diabet

Dana Lascu |
Data publicării:
Gheorghe Mencinicopschi spune că mărul trebuie consumat în starea sa naturală, nu în fresh
Gheorghe Mencinicopschi spune că mărul trebuie consumat în starea sa naturală, nu în fresh

Renumitul prof Gheorghe Mencinicopschi a explicat, astăzi, cum ne sabotăm singuri sănătatea și cum ne creștem major riscul de diabet convinși fiind că de fapt mâncăm sănătos. Iată ce spune despre fructe

„Sunt două categorii de alimente: cele naturale, fructele și legumele spre exemplu, și cele culturale le numesc eu. Cele naturale sunt cele pe care trebuie le consumăm așa cum au fost lăsate ele de natură și în sezon, iar cele culturale sunt cele pe care le-am adaptat, modificat, prelucrat, procesat ca să acoperim nevoia uriașă de mâncare. Aceste alimente culturale nu sunt recunoscute, dacă vreți, de organismul uman, de ADN-ul uman, și îl bombardează cu tot felul de stimuli care la un moment dat, în timp, duc la declanșarea bolilor cronice", a arătat prof Gheorghe Mencinicopschi.

Fructele, transformate în bombe pentru sănătate

Alimentele trebuie consumate, spune celebrul biolog și nutriționist, cât mai aproape de starea lor naturală, pentru că simpla modificare a formei lor, spre exemplu, le poate transforma în adevărate bombe pentru sănătate.

 „Vă dau exemplul cel mai banal. Un măr dacă îl mâncăm așa cum a fost cules el de pe cracă este bun, nu are atât de multe zaharuri, are fibre și nutrienți. Dar dacă l-am transformat în fresh, cum e la modă acum, devine un concentrat de fructoză și ne crește riscul de diabet cu 25%. Alegeți alimentele naturale, integrale, dacă se poate din locuri nepoluate, pentru că trebuie să devenim mai conștienți de ceea ce mâncăm și de riscurile ascunse", a punctat profesorul Gheorghe Mencinicopschi, la dezbaterea „Alimentația viitorului: de la ADN la tradiție", la Academia Oamenilor de Știință, organizată de Ziua Internațională a Alimentației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel