Prof. Rafila, despre harta cu focarele de COVID-19: „Arată doar o parte a realității!”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Prof dr Alexandru Rafila. Foto: DC Medical
Prof dr Alexandru Rafila. Foto: DC Medical

Prof dr Alexandru Rafila a explicat ce înseamnă harta, publicată astăzi de Ministerul Sănătății, care arată focarele de COVID-19 din România și zonele unde copiii ar putea să nu meargă la școală. 

„Harta care arată cum va începe școala în localitățile din țară nu ilustrează 100% realitatea”, a declarat, la Antena 3, prof dr Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății. El spune că de pildă, o zonă din România în care focarele de coronavirus sunt grupate și nu răspândite peste tot în acel teritoriu nu impune trecerea de la galben la roșu.

„Și, implicit, nu afectează startul școlii”, susține prof Rafila.

„Este o hartă care arată o parte a realității din teren (...) Contextul epidemiologic nu înseamnă doar numărul de cazuri, înseamnă și unde sunt acele cazuri, cum sunt grupate. Să știți că și în județul Buzău este o localitate unde este o situație asemănătoare cu cea înregistrată în județul Arad, adică un număr mare de cazuri, dar acele cazuri sunt într-o instituție de îngrijire a persoanelor vârstnice, nu sunt în localitatea propriu-zisă, și atunci sigur că impactul în ceea ce privește debutul activității școlare este diferit față de o localitate unde același număr de cazuri ar fi răspândite în toată comuna sau în tot satul respectiv", a detaliat Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel