Propuneri legislative privind medicii: salarii în funcție de performanțe, angajări pe perioade determinate sau optarea pentru spital public sau privat

Angela Sabău / 23 mai 2021 / 15:23
Medici
Medici

Senatorul PNL, Gheorghe Carp, pregătește legi care vor obliga medicii să aleagă între stat și privat. De asemenea, mai sunt propuneri privind salarizarea cadrelor medicale în funcție de performanțe sau debutanți angajați pe perioade determinate.

Senatorul PNL, Gheorghe Carp, și-a anunțat proiectele legislative pentur reformarea sistemului medical din România. Potrivit acestora, medicii nu vor mai putea lucra și la spitale publice, și la private, fiind obligați să aleagă între cele două variante. De asemenea, fostul manager al Spitalului Clinic de Urgență Oradea propune ca debutanții să fie angajați pe perioade determinate în primii ani, cadrele medicale să fie salarizate în funcție de performanțe, iar managerii de spitale să fie numiți doar dintre cei care vor urma cursuri specializate în acest domeniu.

Pachetul legislativ propus de senatorul PNL Bihor va fi depus în Parlament, cel mai probabil în luna septembrie și după întregul circuit legislativ, noile prevederi ar putea intra în vigoare, cel mai devreme, într-un an de zile, notează oradeaindirect.ro.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy