Pune câteva cuișoare pe o lămâie și las-o în bucătărie. Rezultat neașteptat peste noapte!

Nu este deloc o surpriză faptul că muștele și țânțarii ne terorizează cât este vara de lungă! Sunt peste tot! Și chiar ne pot strica ziua sau seara, mai ales când luăm masa în bucătărie. Din fericire, există un truc simplu și eficient, care alungă insectele din bucătărie și nu numai.  

Cuișoarele au proprietăți antibacteriene, analgezice, anestezice, antispastice și stimulatoare. Unul dintre compușii responsabili pentru proprietățile sale medicinale este eugenolul. Această substanță previne coagularea sângelui, favorizând sănătatea cardiovasculară.

Din punct de vedere nutrițional, cuișoarele conțin calciu, mangan, magneziu, potasiu, vitamina K și vitamina V. În plus, au un nivel ridicat de acizi grași omega-3. Toți acești nutrienți contribuie la o stare de sănătate bună.

Lămâia, pe de altă parte, lămâile sunt mult mai mult decât o garnitură pentru paharul tău de apă, un cocktail elegant sau un platou cu pește ori în salate. Fiind unul dintre fructele din familia citricelor, lămâile conțin multe dintre substanțele nutritive de care organismul nostru are nevoie zilnic pentru a funcționa corect. 

O lămâie medie conține 29 de calorii, 1,1 grame de proteine, 2,8 grame de fibre, 9,3 grame de carbohidrați, 2,5 grame de zahăr și 0,3 grame de grăsimi. Conține 53 de miligrame de vitamina C, care reprezintă 88% din cantitatea zilnică recomandată, precum și cantități mici de fier, potasiu, zinc și calciu. 

Carbohidrații din lămâi sunt compuși din fibre solubile sub formă de pectină. Se știe că fibrele solubile încetinesc digestia, care vă menține glicemia stabilă și inhibă creșterea tumorii cancerului de colon. Pectina este, de asemenea, cunoscută pentru că ajută la obținerea unui nivel de colesterol sănătos. Și, ca și alte citrice, lămâile conțin un nutrient în coji și uleiuri numite d-limonen, care pot ameliora simptomele de indigestie și a bolii de reflux gastroesofagian.

Truc util în bucătărie

 

Combinate, cuișoarele și lămâia devin "arme" puternice împotriva dăunătorilor din bucătărie. 

Bucătăria este locul în care gătești zilnic, ceea ce presupune mulți aburi, căldură și prăjeală. Un loc cald atrage ca un magnet muștele, țânțarii și alți dăunători, unde se adăpostesc și nu mai pleacă. 

Pentru a scăpa de aceste insecte în mod natural, folosește acest truc. Ai nevoie de câteva lămâi și cuișoare. Taie fiecare lămâie în două, înfige cuișoarele în pulpa fructului și așază-le prin bucătărie. Garantat, muștele vor dispărea, deoarece detestă mirosul de cuișoare în combinație cu lămâia. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel