Rădăcină de lotus: Beneficiile despre care puțină lume știe

Angela Sabău |
Data publicării:
floare de lotus
floare de lotus

Floarea de lotus este una dintre cele mai delicate și mai frumoase flori. Totuși, puțini sunt cei care știu despre beneficiile pe care le are pentru sănătate rădăcina acestei flori.

Nu numai floarea, ci și semințele și tulpinile florii de lotus au fost aduse în uz culinar în mai multe moduri. Rădăcina de lotus este utilizată pe scară largă în multe delicatese indiene și este cunoscută în mod obișnuit ca Kamal Kakri în India. Rădăcina de lotus este cunoscută pentru textura și gustul dulce. Este folosit în curry și este prăjit și mâncat ca chipsuri crocante.

Mai mult decât aroma delicioasă, ceea ce face rădăcina de lotus atât de unică sunt nutrienții și beneficiile pentru sănătate. Nu este doar bogat în fibre alimentare, ci este o sursă bună de fier, potasiu și vitaminele B și C. 

Iată câteva dintre beneficiile ei:

Stimulează digestia

Rădăcina de lotus este bogată în fibre alimentare și ajută la digestia. De asemenea, ajută la constipație și asigură o mișcare lină a intestinului.

Ajută la tensiunea arterială

Prezența potasiului în rădăcinile de lotus echilibrează fluidele din organism și împiedică sodiul excesiv să afecteze fluxul sanguin. Relaxează vasele de sânge și crește circulația sângelui. Fierul prezent în rădăcinile lotusului ajută, de asemenea, la o circulație fluidă a sângelui.

Reduce stresul

Rădăcinile de lotus au complex de vitamina B, care are un compus cunoscut sub numele de piridoxină. Piridoxina interacționează cu receptorii din creier și, prin urmare, reduce stresul, iritabilitatea și durerile de cap.

Bun pentru piele și păr

Rădăcinile de lotus sunt bogate în vitaminele B și C și ajută la obținerea strălucirii perfecte a pielii și a părului neted. Vitamina C stimulează producția de colagen în organism, care este responsabilă pentru stabilitatea pielii.

Ajută la retenția de apă

Cantitatea mare de potasiu din rădăcinile de lotus absoarbe sodiul și crește producția de urină. Astfel, previne retenția de apă în exces.

Ajută la pierderea în greutate

Rădăcina de lotus nu este doar bogată în calorii, dar fibrele te mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp. Prin urmare, vă simțiți mai puțin foame pe tot parcursul zilei, ceea ce ajută la pierderea în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel