Radu Gănescu, COPAC: Orice pacient are un document medical pe care-l poate prezenta medicului de familie

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Radu Gănescu, președinte COPAC
Radu Gănescu, președinte COPAC

Radu Gănescu, președintele COPAC, crede că ficare pacient cronic ar putea prezenta medicului de familie un document medical pentru a putea primi tratamentul. De asemenea, el crede că e nevoie de dosarul medical electronic al pacientului.

Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), Radu Gănescu, crede că fiecare pacient cu afecțiune cronică a trebui să aibă un document medical pe care să-l poată prezenta medicului de familie. Astfel, spune el, medicul de familie va putea prescrie tratamentul pe care până acum îl scria medicul specialist. Acest lucru ar trebui să le ușureze situația pacienților cu boli cronice, pentru a le ușura accesul la tratamentul obișnuit, fără a mai fi nevoiți să se prezinte la medicul specialist.

Declarațiile a fost făcute n cadru dezbaterii organizate de DC Medical și DC News.

„Un bolnav cronic are întotdauna acasă un document medical, un istoric al lui personal pe care-l păstrează. E responsabilitatea fiecărui pacient să transmită medicului de familie informația medicală pe care o are la dispoziție”, a precizat el în cadrul emisiunii.

De asemenea, el a mai menționat utilitatea și necesitatea unui dosar electronic al pacientului. „Este nevoie în viitor de dosarul electronic de sănătate, unde acest istoric al fiecărui pacient în parte, să existe, să fie accesibil, fie că vorbim de medic specialist, de medic de familie, pentru a ști exact ce nevoi are pacientul. Deocamată este în lucru, nu știu cum vom ajunge la un rezultat mai bun, dar avem nevoie de aceste lucruri, în această perioadă în care nu trebuie să expunem pacienții la drumuri în plus, la riscuri care le pot pune viața în pericol”, a mai menționat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel