Raed Arafat, anunț IMPORTANT: Prelungirea stării de alertă; masca va fi OBLIGATORIE. Evenimentele private interzise

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Raed Arafat, șeful DSU   Foto: gov.ro
Raed Arafat, șeful DSU Foto: gov.ro

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, după ședința CNSU, câteva dintre măsurile care au fost aprobate și care vor intra în vigoare după ce vor fi aprobate și de Guvern. 

Raed Arafat a explicat:

„O să parcurg unele dintre măsurile care au fost aprobate în seara asta și propuse spre aprobare în cadrul hotărârii de Guvern de prelungire a stării de alertă cu încă 30 de zile. Măsurile care sunt menite pentru a proteja și limita răspândirea virusului cum ar fi portul măștilor

- Unde incidența este sub 3 la mie purtarea măștii va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv în zonele pietonale, zonele de așteptare. 

Referitor la programul teatrelor, cinematografelor, restaurantelor, cafenelelor

- Unde incidența este sub sau egală cu 1,5 la mia de locuitori, ele vor funcționa cu capacitatea de 50%

- Atunci când incidența depășește 1,5 și este până la 3 la mia de locuitori vor funcționa cu capacitate de 30% iar programul va fi redus până la 23:00.

- Atunci când incidența depășește 3 la mie, activitatea va fi sistată. Fac paranteză cu excepția pentru hoteluri, care vor putea servi persoanele cazate în hoteluri.

- Evenimentele private în localuri, cum ar fi nunți, aniversări, botezuri, mese festive, în spațiile deschise precum și în spațiile închise sunt interzise pe plan național pe următoarea perioadă. 

- Aici vorbim de evenimentele private. Botezul de la biserică nu este inclus aici. Acolo se face și se face cu un număr redus de oameni. Vorbim aici de evenimentele care nu au nimic cu lăcașul de cult: mesele festive, botezuri, dar în afara lăcașurilor de cult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel