Raed Arafat, de ce se închid restaurantele și cinematografele. Stare de urgență?

Dana Lascu |
Data publicării:
Secretarul de stat dr Raed Arafat
Secretarul de stat dr Raed Arafat

Secretarul de Stat Raed Arafat face precizări despre cum se iau aceste decizii: 

Secretarul de Stat Raed Arafat a vorbit, marți seară, despre riscul ca România să se întoarcă la starea de urgență după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți un nou record de pacienți la ATI și de decese din cauza COVID-19. Astfel, secretarul de stat în MAI a recunoscut și că organizarea alegerilor locale a contribuit la explozia numărului de cazuri noi.

„A fost deschiderea școlilor, campania, alegerile, deschiderea anului universitar. Noi ne-am așteptat la o creștere, dar ea trebuie controlată. Nu o putem controla decât aplicând anumite reguli și restricții pentru o perioadă definită de timp. Nu luăm în calcul închiderea mall-urilor. Nu am stat să vedem de la ce cifră introducem lockdown în București. Cifrele arată că ne îndreptăm spre un prag foarte periculos. Un prag care o să ne oblige să luăm anumite măsuri. Repet, nimeni nu vrea să ia aceste măsuri. Toate măsurile luate acum sunt menite să reducă impactul și răspândirea virusului, dar, dacă ele nu sunt respectate și situația continuă să se agraveze, nimeni nu poate să promită: Stați liniștiți că nu mai luăm alte măsuri. Vă spun eu, o să ajungem în punctul în care lumea o să ne spună: De ce nu luați măsuri mai dure?", a declarat Raed Arafat, la TVR 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel