Raed Arafat, despre cel mai mare fake news din pandemie: Nu iei bani mai mulți!

Adisa Codruț |
Data publicării:
FAKE NEWS periculos despre coronavirus
FAKE NEWS periculos despre coronavirus

Secretarul de stat Raed Arafat a dezmințit fake news-ul momentului. 

Raed Arafat a demontat, la Antena 3, fake news-ul lansat de recent de un senator care a spus că primul ministru din Grecia ar fi declarat pe postul național elen de televiziune, că România și Bulgaria „umflă” raportările infectărilor cu coronavirus ca să primească mai mulți bani. 

„Nu iei bani mai mulți dacă ai mai multe cazuri. Eu am intrat imediat pe internet și am verificat declarațiile, dar nu am găsit nimic. Am dat telefon la colegii de la Externe și i-am rugat să verifice. Și foarte repede a venit răspunsul: e fake news. După care Ambasada Greciei la București a dezmințit știrea. Astea sunt tipurile de manipulări gândite, care sunt aruncate și chiar dacă spunem după asta că e fake news, deja impactul e făcut pe un procent din populație”, susține vehement Raed Arafat.

Secretarul de stat a spus că astfel de lucruri cresc neîncrederea populației și că epidemiologii, infecționiștii și ATI-iștii ar trebui să iasă și să vărbească deschis, fiecare dintre ei, astfel încât fake news-urile să fie contracarate. „Nu trebuie să iasă doar Arafat, doctorul Rafila, doctorul Streinu-Cercel. Trebuie să iasă toți. (...) Îl apreciez foarte mult pe doctorul Musta pentru ce face, chiar dacă, la fel ca mine, sunt sigur că-și ia înjurături și altele pe toate Facebook-urile. (...) Nouă toată lumea ne spune să fim transparenți, dar după ce spunem ce credem, imediat se spune că inducem panică”, a epxlicat dr Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel