Raed Arafat: regulile se respectă și de Paști! Declarație pe proprie răspundere și ajutor pentru părinți

Dana Lascu |
Data publicării:
Raed Arafat
Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat spune că e o mare greșeală faptul că, îndemnați de vremea frumoasă, românii ies tot mai des din casă, folosind acea declarație pe proprie răspundere cu lejeritate. Părinții și bunicii sunt în mare pericol. 

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că suntem departe de a fi atins vârful acelei curbe de cazuri de infecție pe care o așteaptă cu toții și că nu avem motive să ne relaxăm, întrucât pericolul COVID-19 nu a trecut, ci e din ce în ce mai mare. Demnitarul a explicat că nu trebuie să folosim cu lejeritate acea declarație pe proprie, pentru că se poate întoarce împotriva noastră.

„Dacă respectăm regulile care s-au impus și mai suportăm o perioadă, este posibil să ajungem să avem un platou (o curbă plată în evoluția cazurilor - n.r.) și să începem să scadem, până să ajungem la situația în care au ajuns alte țări. Dar acest lucru depinde de noi toți, nu numai de autorități și decidenți", a explicat acesta, la Digi 24.

Apoi, a spus secretarul de stat, dacă ieșim din casă și bifăm în declarație „ajutor acordat persoanelor în vârstă", atunci doar asta ar trebui să facem: să-i ajutăm, nu să-i punem în pericol!

„Insistăm în acest moment ca populația să respecte aceste reguli. Vine Paștele, vin Floriile, este foarte important să înțeleagă lumea că trebuie să evite vizitele, să evite deplasările nejustificate, să nu ducă copiii să viziteze bunicii, să nu meargă tinerii să viziteze persoanele în vârstă și să fie un Paști altfel anul acesta, pentru binele tuturor. (...) Vor putea să meargă (la părinți, n.r.), dacă merg doar să le ducă mâncare - o dau la ușa casei și pleacă - și asta înseamnă că vor respecta pentru ce au mers. Dacă ei vor merge acolo ca să intre și să viziteze, și să socializeze, și să ducă cu ei copiii, și tot, ca să viziteze bunicii, înseamnă că au încălcat recomandările și înseamnă că au pus în risc viața celor care sunt în vârstă", a precizat Raed Arafat.

Demnitarul a subliniat că în România nu a trecut perioada cea mai dificilă din epidemie.

„Încă greul nu s-a terminat şi încă nu am ajuns la ce este foarte greu. Va trebui să înţelegem că va fi o perioadă ca în război, pentru că va creşte încă numărul, înainte să scadă. (...) Este posibil ca numărul pacienţilor de terapie intensivă să fie în creştere şi nu în scădere în perioada următoare" a mai arătat Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel