Rafila, creșterea infecțiilor cu coronavirus: nu este surprinzătoare, ne asumăm și mergem înainte

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus,
Coronavirus,

Prof dr Alexandru Rafila spune că această creștere a cazurilor de infecție cu coronavirus nu e deloc surprinzătoare în condițiile date și că indiferent dacă credem sau nu în existența ei, această pandemie nu va dispărea. 

Prof dr Alexandru Rafila, care este președintele Societății Române de Microbiologie și peprezentantul OMS în România, a vorbit despre creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19.

 „Am început o serie de activități, nu este total surprinzător. În spațiul public au apărut tot felul de informații. Că de fapt epidemia nu există, virusul nu ar exista și foarte mulți oameni au fost încurajați să nu respecte măsurile acestea de protecție individuală, măsuri care până la urmă au rezultat în protecția comunității în care ei trăiesc (...) Cred însă un lucru și aici trebuie să fim cu toții de acord. Acest comportament precaut trebuie să ne caracterizeze viața în următoarele luni, poate în următorul an, pentru că această pandemie nu va dispărea, însă noi o să trebuiască să continuăm activitățile economice, sociale, cele de învățământ. Mi se par extrem de importante și atunci trebuie să ajungem la obișnuința unor măsuri pe care le luăm drept comportament preventiv. Asta e situația. Trebuie să ne asumăm lucrul ăsta și să mergem înainte. Am spus de la început că trebuie să găsim un echilibru între măsurile luate pentru protejarea sănătății publice și măsurile care să facă posibilă funcționarea societății și funcționarea economiei”, a spus Alexandru Rafila, la Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel