Cel mai bun medicament pentru creier. Vlad Ciurea: Efect benefic. Reduce tensiunea arterială, durerea. Activăm neuronii

Monika Baciu |
Data publicării:
rasul - FOTO: Freepik@PlaceboPill
rasul - FOTO: Freepik@PlaceboPill

Cel mai bun medicament pentru creier care ne reduce tensiunea arterială și ameliorează durerea a fost dezvăluit de prof. univ. dr. Vlad Ciurea. Are numeroase efecte benefice.

Cel mai bun medicament pentru creier are numeroase efecte benefice. În plus, întărește și sistemul imunitar. Prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, a dezvăluit despre ce medicament este vorba. 

”Probabil aţi auzit afirmaţia că ”râsul este cel mai bun medicament”. Zâmbetul şi râsul, au un efect benefic asupra creierului şi provoacă o creştere imediată a stării de relaxare.

Nu oferă doar o îmbunătăţire a dispoziţiei, dar ajută corpul să elibereze endorfine care oferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea tensiunii arteriale, rezistența crescută, reducerea durerii, mai puţin stres, sistem imunitar mai puternic. Zâmbetul este contagios, iar atunci când zâmbim activăm neuronii din creier care declanşează o caracteristică de sincronizare.

Este foarte important să ne dăm voie să zâmbim şi să râdem cât mai des şi chiar să încercăm să facem asta cât mai mult, conştient!”, arată prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, pe pagina sa de Facebook. 

Râsul este o formă excelentă de eliberare a stresului, și nu este o glumă.

Vezi și: Pandemia invizibilă care amenință omenirea. Gabriel Dina: Este silențioasă, o bombă care ticăie

Eliberarea stresului prin râs

Un bun simț al umorului nu poate vindeca toate afecțiunile, dar se adună date despre lucrurile pozitive pe care le poate face râsul. Un râs bun are efecte mari pe termen scurt. Atunci când începeți să râdeți, acest lucru nu vă ușurează doar sarcina mentală, ci induce de fapt schimbări fizice în corpul dumneavoastră.

Râsul poate stimula multe organe. Râsul vă îmbunătățește aportul de aer bogat în oxigen, vă stimulează inima, plămânii și mușchii și crește endorfinele care sunt eliberate de creierul dumneavoastră.

Să vă activeze și să vă ușureze răspunsul la stres. Un râs zburdalnic vă aprinde și apoi vă răcește răspunsul la stres și vă poate crește și apoi reduce ritmul cardiac și tensiunea arterială. Rezultatul? O senzație de bine și relaxare.

Râsul poate stimula, de asemenea, circulația și ajuta la relaxarea musculară, ambele putând contribui la reducerea unora dintre simptomele fizice ale stresului, potrivit Mayo Clinic.

Vezi și: Tripla epidemie, impact global. Gabriel Dina: Vor lovi. Nu ar trebui să ne dezarmeze

Râsul, efecte pe termen lung

Totuși, râsul nu este doar un stimulent rapid. Este, de asemenea, bun pentru dumneavoastră pe termen lung. Râsul poate să vă îmbunătățească sistemul imunitar. Gândurile negative se manifestă în reacții chimice care vă pot afecta corpul prin aducerea unui stres mai mare în sistem și scăderea imunității.

În schimb, gândurile pozitive pot de fapt să elibereze neuropeptide care ajută la combaterea stresului și a unor boli potențial mai grave.

Ameliorează durerea. Râsul poate ameliora durerea prin faptul că determină organismul să producă propriile analgezice naturale. Creșteți satisfacția personală. De asemenea, râsul poate face mai ușor să faci față situațiilor dificile.De asemenea, vă ajută să vă conectați cu alte persoane.

Îmbunătățește starea de spirit. Mulți oameni se confruntă cu depresia, uneori din cauza unor boli cronice. Râsul poate ajuta la diminuarea stresului, a depresiei și a anxietății și vă poate face să vă simțiți mai fericiți. De asemenea, vă poate îmbunătăți stima de sine.

Vezi și: Boala care omoară sute de copii anual. Livia Stan: Cifrele sunt dureroase. Este cea mai mare rată a mortalității infantile

Râsul previne boala Alzheimer

Râsul crește aportul de aer bogat în oxigen și îmbunătățește circulația. Un flux sanguin mai bogat în oxigen către creier poate îmbunătăți sănătatea creierului.Un flux sanguin sănătos către creier poate reduce riscul de afectare cognitivă, cum ar fi boala Alzheimer, pierderea memoriei și depresia. Menținerea sănătății vaselor de sânge poate reduce, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral.

Râsul crește producția creierului dumneavoastră de analgezice naturale și de amelioratori de stres. Cercetătorii au folosit scanări PET pentru a studia creierul participanților după ce aceștia au vizionat clipuri de comedie provocatoare de râs împreună cu prietenii apropiați timp de 30 de minute. Journal of Neuroscience a publicat studiul care a constatat că râsul social a crescut senzațiile plăcute și a declanșat eliberarea de opioide endogene în creier. 

De asemenea, cercetătorii au constatat că participanții au avut praguri ridicate ale durerii după ce au vizionat comedii care induc râsul. Cu alte cuvinte, râsul crește producția de endorfine din creier. Endorfinele sunt substanțe chimice de bun-simț care ameliorează durerea și reduc stresul, potrivit Neurology and Neurosurgery.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel