Răul de mașină, tratat cu brățări. Care sunt cauzele și ce fac brățările

Monika Baciu |
Data publicării:
Răul de mașină – FOTO: Freepick@Mariaprovector
Răul de mașină – FOTO: Freepick@Mariaprovector

Răul de mașină este un fenomen care se întâlnește în special la copii, însă sunt și adulți care experimentează astfel de stări.

Răul de mașină este practic răul de mișcare.  Atunci când te afli în maşină şi începe să ţi se facă rău este momentul când creierul tău primeşte semnale mixte de la ochii şi urechile tale.

Semnale contradictorii

Răul de mișcare apare atunci când creierul primește semnale contradictorii din părțile sensibile ale mișcării ale corpului: urechile interioare, ochii și nervii din extremități. În circumstanțe obișnuite, toate cele trei domenii răspund la orice mișcare.

Când semnalele pe care le primesc și le trimit sunt inconsecvente - de exemplu, dacă urmăriți o mișcare rapidă pe un ecran de film, ochii simt mișcarea, dar urechea internă și articulațiile nu - creierul primește semnale contradictorii și activează un răspuns care vă poate îmbolnăvi.

Același lucru se poate întâmpla și atunci când un copil stă atât de jos în spatele unei mașini pe care nu o poate vedea afară. Urechea internă simte mișcarea, dar ochii și articulațiile nu.

Vezi și: Căpușele - cum le scoatem și la ce să fim atenți. Boala transmisă de căpușă, prevenită prin VACCIN

Simptomele răului de mașină

Răul de mișcare începe de obicei cu o senzație vagă de stomac deranjat, o transpirație rece, oboseală și pierderea poftei de mâncare. Acest lucru duce de obicei la vărsături. Un copil mic nu poate fi capabil să descrie starea de rău, însă acesta va deveni palid și neliniștit, căscat.

”Mai târziu își va pierde interesul pentru mâncare (chiar și cele preferate) și chiar va vomita”, notează Healty Children.

Acest rău de mişcare apare mai frecvent la copii, femei, femei însărcinate, vârstnici. El dispare de obicei după ce s-a terminat mişcarea (călătoria), dar există situaţii în care poate persistă şi 3 zile după eveniment.

În acest caz este necesar să vă prezentați la medicul ORL sau la neurolog.

Vezi și: Telefoanele, transmițătoare de... bacterii. Sunt mai periculoase decât capacul de toaletă

Cauzele răului de mașină

Cercetătorii nu au reușit să afle de ce unii copii suferă mai des de rău de mașină decât alții. 

”Deoarece mulți dintre acești copii experimentează peste ani dureri de cap ocazionale, există o credință că răul de mișcare poate fi o formă timpurie de migrenă.

Răul de mișcare apare cel mai adesea la o primă plimbare cu barcă sau avionul sau când mișcarea este foarte intensă, cum ar fi cea cauzată de apă aspră sau aer turbulent.

Stresul și entuziasmul pot, de asemenea, să înceapă această problemă sau să o înrăutățească”, mai notează Healty Children.

În ceea ce îi privește pe adulți, răul de mașină sau de mișcare poate fi declanșat de:

- ventilația din mijlocul de transport

- mirosul de țigară sau anumite gaze

- perioada ciclului menstrual

Vezi și: Chirurugia, "vioara princeps" în cancer. Constantinoiu: De ce chirurgia să fie privată? Să suporte CNAS indiferent că ești internat la stat sau privat

Eliminarea cauzei, cel mai eficient tratament

În cazul în care copilul dumneavoastră începe să dezvolte simptomele de rău de mișcare, cea mai bună abordare este de a opri activitatea care este cauza problemei. Dacă apare în mașină, opriți-vă cât mai curând posibil în siguranță și ieșiți la aer.

Dacă vă aflați într-o călătorie lungă cu mașina, este posibil să trebuiască să faceți opriri scurte frecvente, mai noteză Healty Children.

Potrivit specialiștilor, răul de mișcare poate fi și genetic. În oricare din cazuri, răul de mișcare se poate trata fie cu medicamente, cu tratamente naturiste sau cu brățări speciale. 

Aceste brăţări funcționează pe principiul presopuncturii, prin stimularea unui anumit punct aflat sub încheietura mâinii. Aceste pot fi folosite împreună cu celelalte tipuri de tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel