Reacții alergice: invenția cu epinefrină a unor studenți

Florina Pop |
Data publicării:
Studenți de la Universitatea Rice au creat un dispozitiv pentru cei cu reacții alergice  FOTO: pexels.com
Studenți de la Universitatea Rice au creat un dispozitiv pentru cei cu reacții alergice FOTO: pexels.com

Studenți de la Universitatea Rice au creat o invenție care să-i ajute pe oameni când au reacții alergice. Dispozitivul lor e mic și poarte fi purtat pe mână.

Pentru cei cu reacții alergice, o echipă de studenți de la Universitatea Rice, SUA, au creat un dispozitiv cu epinefrină care să fie la îndemână în situații critice. Ca dimensiune, invenția lor este mică și poate fi purtată la mână, asemeni unui ceas. Dispozitivul, numit EpiWear, are un sistem injectabil unic, furnizează o doză completă de medicament unei persoane care se confruntă cu o reacție alergică și are nevoie de o soluție pe loc, se arată pe news.rice.edu, platforma Universității Rice.

Studenții care l-au creat studiază Bioinginerie și se numesc: Albert Han, Alex Li, Jacob Mattia și Justin Tang și Callum Parks.

Ideea invenției pentru cei cu reacții alergice

Ideea acestui dispozitiv pentru cei alergici a fost a tânărului Justin Tang care suferă de alergii la arahide și care purta mereu cu el o seringă în caz de urgențe. „Sunt foarte conștient de sine și îngrijorat de viața mea, dar a fost întotdeauna dificil pentru mine să aduc ceva atât de voluminos și obositor ca acest lucru atunci când mergi la cină cu prietenii sau doar ieșind noaptea", afirmă acesta, citat pe news.rice.edu.

Dispozitivul a fost proiectat ca să păstreze cantitatea minimă de epinefrină necesară unei injecții - o doză de 0,3 mililitri de epinefrină.

„Ne-am concentrat pe mecanismul însuși, dar unele dintre ideile pe care le-am gândit sunt legate de proiectarea cu culori atrăgătoare sau de integrarea unui ceas pentru a deveni un dispozitiv cu două scopuri", precizează studenții pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel