Recomandările CE pentru Sărbători: Slujbe online sau la TV, familia în „bulă” și autocarantina COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Bradul de Crăciun poate aduce probleme de sănătate   Foto: Pexels
Bradul de Crăciun poate aduce probleme de sănătate Foto: Pexels

Comisia Europeană (CE) a compus un ghid cu recomandări pentru statele membre pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă.  

Iată ce recomandă CE (link direct comunicare) pentru evitarea creșterii numărului de cazuri  COVID: 

- Urmăriți măsuri privind distanțarea fizică, utilizarea măștilor, spălarea mâinilor și alte măsuri de igienă, deoarece acestea continuă să fie esențiale pentru a conține răspândirea virusului în adunările sociale, atât în interior, cât și în exterior, și în familiile cu persoane cu risc mai mare.

- Introduceți sau mențineți retricții pe timp de noapte.

- Luați în considerare să nu permiteți adunări în masă și definiți criterii clare pentru evenimentele excepționale care pot continua, de exemplu numărul maxim de persoane permise pentru adunări sociale în interior și exterior, și măsuri specifice de control.

- Definiți criterii clare pentru adunări sociale mici, evenimente mici, de exemplu numărul maxim de persoane permise pentru a asigura respectarea regulilor de distanțare fizică și utilizarea măștilor.

- Continuați să stabiliți criterii clare pentru adunările gospodărești (adică numărul maxim de persoane care pot particuipa la o adunare gospodărească).

- Dacă se ia în considerare, orice relaxarea temporară a regulilor privind întrunirile sociale și evenimentele ar trebui să fie însoțită de cerințe stricte pentru ca oamenii să se autocarantineze înainte și după câteva zile (de preferință cel puțin șapte).

- Încurajați angajatorii să permită oamenilor să lucreze de acasă sau de la locul în care intenționează să își petreacă festivitățile de la sfârșitul anului, cu câteva zile înainte și după - de preferință în jur de șapte zile, ori de câte ori este posibil. Acest lucru va permite lucrătorilor să se auto-carantineze înainte de a se angaja în adunări sociale sau gospodărești, sau evenimente și / sau înainte de a reveni la locurile de muncă. În cazul în care munca la distanță nu este posibilă, angajatorii trebuie să pună în aplicare măsuri care să permită revenirea în siguranță la muncă

- Dacă este luat în considerare, atunci când ușurați restricțiile, implementați utilizarea „bulelor casnice”, ceea ce înseamnă că oamenii sunt încurajați să petreacă zilele festivităților cu aceiași oameni și să reducă contactele sociale suplimentare.

- Amintiți-le cetățenilor că ar trebui să fie deosebit de atenți în legătură cu contactele cu membrii familiei mai în vârstă sau cu cei care aparțin unor grupuri specifice cu risc de COVID-19 sever, precum persoanele cu boli cronice.

- În cazul ceremoniilor, luați în considerare evitarea serviciilor mari sau utilizarea emisiunilor online, TV sau radio, alocarea unor spoturi specifice pentru familiile apropiate („bule de uz casnic”) pentru a sta împreună și interzicerea colindelor comunitare. Utilizarea măștilor este deosebit de relevantă în timpul acestor tipuri de adunări.

- Puneți în aplicare măsuri pentru a asigura îngrijirea adecvată pentru persoanele vulnerabile, în special în caz de restricții și închideri; de exemplu, pentru persoanele în vârstă care trăiesc singure sau sunt în îngrijire rezidențială (pentru ambele trebuie să se asigure accesul continuu la asistență medicală și socială, măsuri pentru prevenirea singurătății și izolării), persoanelor care suferă de probleme de sănătate mintală și celor care nu au adăpost. De asemenea, asigurați-vă că persoanelor cu dizabilități li se oferă îngrijirea și informațiile adecvate în formate accesibile.

- Oferiți îndrumări și sfaturi cu privire la vizitatorii care stau peste noapte și vizitele la gospodării (în special în caz uneu retricții pe timp de noapte).

- Încurajați organizarea de reuniuni sociale și evenimente online, cum ar fi sărbători la sfârșitul anului la locul de muncă.

- Pentru a reduce riscurile de transmitere în perioada următoare sezonului festiv, luați în considerare prelungirea vacanțelor școlare sau introducerea unei perioade de învățare online ca modalitate de introducere a unei perioade tampon și evitarea infecțiilor care să fie aduse în școli. În astfel de cazuri, va fi important să specificați o dată cu câteva zile înainte de întoarcerea la școală, timp în care familiile cu copii și educatorii sunt rugați să se întoarcă acasă în caz că au călătorit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel