Record la vaccinări în Germania: 739.000 de oameni imunizați în 24 de ore

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay
Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay

Germania a vaccinat împotriva infecției COVID circa 740.000 de oameni în 24 de ore.

Statul german a raportat joi, 15 aprilie, un nou record naţional de vaccinări într-o singură zi împotriva noului coronavirus, după ce 739.000 de rezidenţi au fost inoculaţi în ultimele 24 de ore cu unul dintre cele trei vaccinuri anti-COVID-19 administrate în prezent în această ţară. Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a salutat "noul record zilnic" într-un mesaj publicat pe Twitter, într-o perioadă în care Guvernul de la Berlin încearcă să diminueze criticile potrivit cărora campania naţională de vaccinare a fost până acum prea lentă şi prea birocratică.

Aproximativ 17,8% din populaţia Germania a primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, potrivit statisticilor furnizate de Institutul Robert Koch (RKI). În rândul germanilor cu vârste de peste 60 de ani, procentul de vaccinare variază la nivelul landurilor federale între 33% şi 50%. 

Cancelarul Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, ar urma să primească la rândul ei prima doză de vaccin în cursul zilei de vineri, afirmă presa germană. Ministrul de Interne, Horst Seehofer, în vârstă de 71 de ani, le-a dezvăluit reporterilor că a fost vaccinat miercuri cu prima doză a unui vaccin anti-COVID-19. Într-o declaraţie precedentă, ministrul Jens Spahn a deplâns faptul că ritmul de vaccinare nu a fost suficient de rapid pentru a evita apariţia celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 în Germania, unde numărul zilnic al infectărilor cu SARS-CoV-2 se apropie cu repeziciune de nivelurile record înregistrate în valurile precedente, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel