Rectorul UMF București, prof dr Viorel Jinga: pentru că a fi medic trebuie să ai şi o vocaţie

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Prof dr Viorel Jinga, noul RECTOR al UMF Carol Davila. Foto: Facebook
Prof dr Viorel Jinga, noul RECTOR al UMF Carol Davila. Foto: Facebook

Rectorul UMF București, prof. dr. Viorel Jinga, a vorbit despre examenul pentru rezidențiat în format fizic, față în față.

Rectorul UMF București, prof. univ. dr. Viorel Jinga, a declarat că admiterea pentru rezidențiat se face față în față, nu online.

”Ne-am asumat să dăm admiterea fizic şi nu online pentru că a fi medic trebuie să ai şi o vocaţie pentru acest lucru, altfel ar fi venit elevi care au obţinut note mari la Bacalaureat, dar care la momentul respectiv nu şi-ar fi dorit să fie la medicină, dar având medie mare depuneau dosarul şi poate luau locul altora care îşi doreau cu adevărat acest lucru. De asemenea, rezidenţiatul s-a organizat tot fizic pentru a pregăti viitorii absolvenţi de rezidenţiat în domeniile în care ei îşi doresc acest lucru.

A fost un efort şi trebuie să recunoaştem că în această perioadă universitatea noastră a avut sistemul hibrid. Nu am renunţat niciodată la prezenta studenţilor în spitale. O perioadă mai limitată am avut căminele deschise tot timpul. Nu au fost probleme deosebite. Medicina se învaţă în facultate, dar profesia medicală se învaţă în spitale", a spus prof. univ. dr. Viorel Jinga în conferința "Responsabilitatea socială a universităților din România”, într-un interviu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel