Rectorul UMF București, prof dr Viorel Jinga: pentru că a fi medic trebuie să ai şi o vocaţie

Florina Pop / 22 mai 2021 / 16:37
Prof dr Viorel Jinga, noul RECTOR al UMF Carol Davila. Foto: Facebook
Prof dr Viorel Jinga, noul RECTOR al UMF Carol Davila. Foto: Facebook

Rectorul UMF București, prof. dr. Viorel Jinga, a vorbit despre examenul pentru rezidențiat în format fizic, față în față.

Rectorul UMF București, prof. univ. dr. Viorel Jinga, a declarat că admiterea pentru rezidențiat se face față în față, nu online.

”Ne-am asumat să dăm admiterea fizic şi nu online pentru că a fi medic trebuie să ai şi o vocaţie pentru acest lucru, altfel ar fi venit elevi care au obţinut note mari la Bacalaureat, dar care la momentul respectiv nu şi-ar fi dorit să fie la medicină, dar având medie mare depuneau dosarul şi poate luau locul altora care îşi doreau cu adevărat acest lucru. De asemenea, rezidenţiatul s-a organizat tot fizic pentru a pregăti viitorii absolvenţi de rezidenţiat în domeniile în care ei îşi doresc acest lucru.

A fost un efort şi trebuie să recunoaştem că în această perioadă universitatea noastră a avut sistemul hibrid. Nu am renunţat niciodată la prezenta studenţilor în spitale. O perioadă mai limitată am avut căminele deschise tot timpul. Nu au fost probleme deosebite. Medicina se învaţă în facultate, dar profesia medicală se învaţă în spitale", a spus prof. univ. dr. Viorel Jinga în conferința "Responsabilitatea socială a universităților din România”, într-un interviu pentru DC News.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy