Recuperarea, esențială pentru pacienți. Cine are nevoie de astfel de proceduri. Ardelean: Le oferim o integrare socială completă

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
recuperarea - FOTO: Freepik@herraez
recuperarea - FOTO: Freepik@herraez

Recuperarea este esențială în cazul pacienților. Spitalul Universitar de Urgență Elias are o Secție de Recuperare care vine în sprijinul pacienților.

Recuperarea este esențială pentru pacienții care petrec mult timp în secțiile de Terapie Intensivă. Spitalul Universitar de Urgență Elias este unul dintre puținele spitale de urgență care are o astfel de secție.

Dr. Mugur Ardelean, managerul Spitalului Universitar de Urgență Elias a explicat în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL, care sunt serviciile pe care unitatea medicală le oferă pacienților. 

”În urmă cu mai bine de 20 de ani, Spitalul Elias a devenit Spital de Urgență, ceea ce este maximul de deschidere pe care un spital în poate avea pentru populație. Prin urmare, orice problemă de sănătate critică găsește porțile spitalului deschise și poate să beneficieze de serviciile de sănătate de care are nevoie.

Vezi și: Calciu în vasele de sânge: cauze, tratament. Andrada Bogdan: Calciul, inamicul număru unu. Tehnica ce ronțăie calciul. Ca niște burghie care îl bombardează și îl face pietriș

În al doilea rând, și nu lipsit de importanță, Spitalul Elias a devenit spital Universitar și în spital se face învățământ și cercetare la un nivel înalt. Spitalul are deschise publicului 20 de secții cu profil chirurgical și cu profil medical care acoperă cea mai mare parte a nevoilor de sănătate a populației. Încercăm să punem la dispoziția pacienților noștri dotările cele mai moderne din punct de vedere al echipamentelor și aparaturii medicale care există pe piață. 

Sunt dificultăți care sunt inerente activității oricărui spital, sunt dificultăți de finanțare, administrative, dar încercăm ca acestea să nu aibă un impact asupra modului în care pacientul este primit, asupra modului în care pacientul este tratat și asupra experienței unui pacient în spital”, a explicat dr. Mugur Ardelean, managerul Spitalului Universitar de Urgență Elias, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL. 

Vezi și: Tromboza venoasă: cum știi dacă ai, simptome și tratament. Andrada Bogdan: Picior umflat, mers dificil. Terapia care topește cheagul

Recuperarea, esențială

O componentă particulară a Spitalului Universitar de Urgență Elias o constituie secția de recuperare. Unitatea medicală deține și o secție externă, la Olănești.

Competențele și expertiza clinică a specialiștilor acestei secții acoperă aria practicii clinice în domeniul Medicinei Fizice și de Reabilitare, incluzând aici diagnosticul clinic și functional, atât fizic cât și psihologic, precum și intervențiile de reabilitare specifice. Electroneuromiografia și ecografia musculoscheletală fac parte dintre modalitățile de diagnostic utilizate în cadrul clinicii.

Programele de reabilitare individualizate cuprind atât intervenții farmacologice cât și intervenții nefarmacologice specifice specialității de Medicină Fizică și de Reabilitare, bazate pe factori fizici terapeutici și kinetoterapie, precum și intervenții de optimizare cognitivă și de terapia limbajului. Începând cu anul 2008, Clinica de Recuperare Neurologică a S.U.U.Elias este Centru de Instruire în Medicină Fizică și de Reabilitare certificat de către Bordul European de specialitate.

Vezi și: Antrenor, mesaj pentru femei: Vrei să știi ce se întâmplă cu tine la menopauză? Cum să supraviețuiești schimbărilor hormonale

”Ceea ce individualizează spitalul nostru este Secția de Recuperare. Sunt puține spitale de Urgență care au o secție de recuperare/reabilitare. Avem o astfel de secție, ceea ce asigură o continuitate a îngrijirilor, în special îngrijirile complexe pe care le reclamă pacienții critici cu o perioadă îndelungată de spitalizare, mai ales în Terapie Intensivă. 

Reușim să venim în întâmpinarea nevoilor acestor pacienți prin secția de Recuperare/Reabilitare și prin secțiile externe de reabilitare ale spitalului care funcționează la Olănești, reușim să oferim celor cărora am avut bucuria să le salvăm viața și o reintegrare socială completă în urma perioadei pe care au petrecut-o la Spitalul Elias”, a mai explicat dr. Mugur Ardelean, managerul Spitalului Universitar de Urgență Elias. 

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel