Redemsivir, medicamentul anti-COVID, a ajuns în România. Baciu, MS:prima tranșă, deja livrată spitalelor

DCMedical Team |
Data publicării:
EXCLUSIV
Primele doze de Redemsivir au ajuns în spitalele din România
Primele doze de Redemsivir au ajuns în spitalele din România

Remdesivir este primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu luna august au fost puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit loturi de Redemsivir, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate.

Au ajuns aceste medicamente în țară, a început tratamentul cu Redemsivir în România? Dr. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a confirmat pentru DCMedical că a început tratamentul pacienților din România cu Redemsivir.

”România este beneficiara unei cantități de 25157 flacoane Remdesivir, a spus dr. Andrei Baciu. Acestea sunt acordate în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.
Astfel, în data de 7 august 2020, țării noastre i-au fost repartizate 6026 flacoane Remdesivir. România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania, grație eforturilor depuse de Ministrul Sănătății - Nelu Tătăru la nivel european. Urmare a repartizării primei tranșe de Remdesivir, distribuirea către unitățile sanitare desemnate prin Ordinul ministrului Sănătății nr. 555/2020 s-a realizat în funcție de solicitările acestora și de numărul de pacienți internați pe secție-cei cu forme medii/severe, respectiv cei internați în ATI”, a precizat ministrul.

Când va sosi restul dozelor de Redemsivir?

”În data de 19 august 2020, Comisia europeană a mai adăugat o tranșă intermediară între tranșa unu și doi, cu termen livrare la sfârșitul lunii august 2020, ocazie cu care Romania a solicitat flacoane suplimentare, ținând cont de numărul de cazuri internate în ATI din ultimele 14 zile.
Conform calendarului transmis de către Bruxelles, livrarea tranșei a doua, respectiv 10336 flacoane, va fi facută la data de 11 septembrie 2020. La data de 9 octombrie 2020 va veni tranșa a treia, când vor fi livrate 8795 flacoane. Livrarea se face în depozitele Companiei Unifarm, de unde vor fi distribuite către unitățile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătății nr. 555/2020”, a precizat dr. Andrei Baciu.
Reamintim că, în data de 28 iulie, Redemsivir a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel