Remediu pentru detoxifiere, recomandat de Lidia Fecioru: ajută și pentru oase, încheieturi, mușchi

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, la Antena 3, despre un remediu care curăță organismul.

Puțină lume cunoaște beneficiile ceaiului de dafin. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a descris, la emisiunea "Adevăruri Ascunse" de la Antena 3, un remediu care curăță organismul cu ajutorul ceaiului de dafin.

Un remediu care ne ajută la detoxifierea colonului, dar ajută și pentru oase, încheieturi, mușchi, pentru a scoate depunderile de săruri din organism. E simplu: se iau 5 gr de frunze de dafin mărunțite, uscare. Se pun într-un ibric, se toarnă 300 ml de apă până începe să fiarbă, dar la foc foarte mic, 10 minute. Apoi ceaiul îl turnăm într-un termos și îl lăsăm 4 ore să stea, învelit în ceva. Apoi se bea câte o lingură la un interval de timp astfel încât să bem toată cantitatea într-o zi. Ne programăm o înghițitură din oră în oră.

Facem acest lucru 3 zile la rând după care pauză o săptămână și repetăm încă o dată. Acest remediu e bun și pentru cei care au paraziți. Ceaiul de dafin este foarte bun antiparazitar, este și antistres, ajută și la tensiunea arterială, are foarte multe calități foaia de dafin” a spus Lidia Fecioru.

Frunzele de dafin sunt un ingredient standard în multe supe și tocănițe și de real ajutor pentru numeroase afecțiuni. Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, C, magneziu, mangan, potasiu, fier și calciu, având proprietăți expectorante, antispasmodice, antiinflamatorii și antifungice. Pe lângă toate acestea, frunzele de dafin mai au și alte întrebuințări. Frunzele de dafin au o aromă puternică pe care insectele și dăunătorii o urăsc. În locul substanțelor chimice din comert, ce pot fi periculoase pentru copii și animale de companie, poți folosi frunze de dafin pentru a ține dăunătorii departe de locuința sau grădina ta. 

Plasează frunze de dafin în diferite colțuri ale casei, în cămară, bucătărie, în vazele cu flori sau ascunse după bibelouri, în baie sau subsol. Mai pe scurt, în acele locuri care ar putea fi invadate de gândaci. De asemenea, arde frunze de dafin în bucătărie, pentru un miros natural și o protecție suplimentară împotriva țânțarilor/gândacilor.  Frunzele de dafin ar ajuta la combaterea stresului. Acest lucru se datorează faptului că frunza de dafin conține un compus numit linalool. Un studiu realizat de Asociația Americană a Anesteziștilor Americani a constatat că linaloolul scade anxietatea și îmbunătățește interacțiunea socială. În doar 10 minute de la inhalarea mirosului de dafin ars, linalool începe să funcționeze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel