Restricții pentru nevaccinați. Raed Arafat: e un pic altfel situația; o să fie permisii pentru unii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Raed Arafat, șeful DSU   Foto: gov.ro
Raed Arafat, șeful DSU Foto: gov.ro

Șeful DSU Raed Arafat a declarat marți, 24 august, într-o conferință de presă, că vor fi restricții pentru persoanele nevaccinate.

Într-o conferință de presă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că vor fi impus eo serie de restricții din dorința de a menține anumite activități.

”Înainte erau restricții pentru toți. Acum, poate că o să fie permisii pentru unii, ca să nu ajungem din nou la restricții pentru toți. (...) Este un pic altfel situația. Nu e țintită persoana nevaccinată, ci încercăm să menținem unele activități, fără să le închidem. Dacă menținerea acestor activități se va baza pe vaccinare sau testare, atunci persoana nevaccinată poate să se testeze. Are acces la un mijloc, altul decât vaccinarea. Noi, ce facem, este să aplicăm măsuri de sănătate publică pentru a limita răspândirea. 

Varianta nouă poate să se răspândească foarte rapid. E suficient un contact de două-trei minute fără mască, din ce citim, din concluziile științifice. Aplicarea unor măsuri de protecție sanitară și de sănătate publică este normală la acest moment”, a afirmat Raed Arafat, potrivit DC News.

Marți, 24 august, autoritățile au anunțat 782 de noi îmbolnăviri cu infecția COVID.

Bilanțul COVID de marți, 24 august: 

”Până astăzi, 24 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.092.122 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.052.478 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 782 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 137 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 34.439 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 23.08.2021 (10:00) – 24.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 14 decese (8 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Alba, Bacău, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Suceava, Timiș, Vrancea. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 la categoria de vârstă 50-59, 2 la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 la categoria peste 80 de ani. 13 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități. Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel