Restricții prelungite: românii care ajung în Italia vor sta 14 zile în izolare

Adisa Codruț |
Data publicării:

Măsurile de restricție adoptate în Italia pe 10 august se prelungesc pentru cetățenii care vin din România și Bulgaria, astfel că aceștia vor trebui să stea în izolare la domiciliu 14 zile. 

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat un nou decret care va intra în vigoare începând de luni, 7 septembrie. Printre restricțiile în vigoare se numără și purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise, dar şi în exterior în intervalul de timp 18.00 - 6.00, acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru. 
Totodată, discotecile şi stadioanele rămân închise, iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei, potrivit b1.ro.
Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare. Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus.
Rămâne interzisă intrarea în Italia a cetăţenilor din Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel