Restul alimentar care combate cancerul. Este antioxidant și combate inflamația. Cum se folosește, de fapt

Monika Baciu |
Data publicării:
coaja de banana - FOTO: Freepik
coaja de banana - FOTO: Freepik

Acest rest alimentar poate să combat cancerul. Are o cantitate importantă de fibre și antioxidanți.

Un studiu recent a investigat posibilitatea utilizării cojilor de banană în produsele de patiserie, prezentându-le ca o sursă bogată în nutrienți și potențial înlocuitor pentru făina de grâu. Cercetarea a constatat că, prin opărirea, uscarea și măcinarea acestora într-o făină, se poate obține o alternativă gustoasă și sănătoasă pentru diferite produse de patiserie.

Testele gustative au confirmat că consumatorii au apreciat gustul produselor la fel de mult ca și pe cel al produselor tradiționale. În plus, adaosul de coji de banană a dus la îmbogățirea conținutului de fibre, magneziu, potasiu și antioxidanți în produsele finite.

Cu toate acestea, utilizarea în exces a făinii de coajă de banană poate afecta textura și aspectul produselor finite, fiind recomandată o proporție de 7,5% în rețete. În afara produselor de patiserie, există și alte posibilități de utilizare a cojilor de banană în bucătărie, inclusiv în preparate vegane sau înlocuitori pentru ingrediente tradiționale.

Vezi și: Primele semne ale oboselii psihice și cum să le depășim. Ecaterina Bănică: Toată această simptomatologie arată că o serie de valori sunt greșite. Ai nevoie sa le schimbi

Coaja de banană, sursă importantă de minerale și nutrienți

Coaja de banană - FOTO: Freepik@EyeEm

Când produsele experimentului au fost testate gustativ, consumatorii au raportat că erau la fel de mulțumiți de arome ca și de fursecurile fără coajă.

Vei obține chiar și o cantitate generoasă de minerale și nutrienți care combat cancerul. Îmbogățite cu coji de banană, de exemplu, fursecurile cu zahăr făcute în studiu conțineau mult mai multe fibre, magneziu, potasiu și compuși antioxidanți.

Pe de altă parte, adăugarea unei cantități prea mari de făină de coajă de banană a dus la fursecuri care erau oarecum maronii și tari, posibil din cauza fibrei suplimentare. Dar când loturile au fost făcute cu făină conținând 7,5% coajă de banană, textura fursecurilor a atins un echilibru mult mai plăcut.

Ca bonus, produsele s-au păstrat bine pe raft timp de trei luni la temperatura camerei.

Vezi și: Deshidratarea și palpitațiile inimii: cum să recunoști și să tratezi simptomele. Ce se întâmplă în cazurile severe

Coaja de banană, impuls nutrițional

Deși studiul s-a concentrat doar pe consecințele adăugării cojilor de banană în fursecuri, rezultatele sugerează că folosirea făinii de coajă de banană în pâine, prăjituri și paste ar putea merita, de asemenea, să fie luată în considerare.

Anul trecut, de exemplu, un studiu asupra prăjiturii cu coajă de banană a descoperit că pielea galbenă a fructului oferă un colorant alimentar natural produsului de patiserie, precum și un impuls nutrițional. În 2016, un alt studiu a constatat că înlocuirea a până la 10% din făina de grâu cu făină de coajă de banană poate îmbogăți pâinea coaptă cu un conținut mai mare de proteine, carbohidrați și grăsimi.

Consumul cojii acestui fruct nu este doar o opțiune sănătoasă, ci poate ajuta și la reducerea risipei alimentare. Aproximativ 40% din greutatea unei banane este în coaja sa, și de cele mai multe ori, această piele plină de nutrienți este pur și simplu aruncată.

Studiul a fost publicat în ACS Food Science & Technology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel