Rețeta ușoară de maioneză de post. Se pregătește în mai puțin de 5 minute

Ana-Maria Bugiu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
maioneza de post foto: freepik@atlascompany
maioneza de post foto: freepik@atlascompany

Vă prezentăm o rețetă de maioneză de post, pe care o puteți prepara în fiecare zi, datorită faptului că se pregătește rapid. Sigur aveți aceste ingrediente în cămara voastră. 

Postul Paștelui este unul care poate părea dificil, mai ales pentru persoanele care mănâncă, de regulă, foarte multe produse de origine animală. Astfel, avem nevoie de alternative pentru multe dintre preparatele acestea. Astăzi, vă prezentăm o rețetă delicioasă de maioneză de post, care va ieși garantat așa cum trebuie.

foto: Freepik

Rețetă de maioneză de post

Ingrediente:

- 2 linguri de muștar

- 150ml lapte vegetal (de migdale, de ovăz)

- 300ml ulei de floarea soarelui (sau de avocado)

- sare, după gust

Pentru alte arome, puteți folosi și usturoi, avocado, lămâie sau portocală.

Mod de preparare:

În bolul unui robot de bucătărie, punem toate ingredientele și îl lăsăm apoi să le mixeze, până se formează un sos omogen, cremos, mătăsos, exact cum este o maioneză cu ou.

Dacă doriți să pregătiți maioneza de post ”la mână”, elementul secret este mișcarea foarte rapidă, pentru a facilita procesul.

Acest sos este potrivit pentru diverse preparate, de la cartofi prăjiți, până la shaorma, wrap, salate și alte mâncăruri sărate. Unul dintre avantajele acestei rețete este faptul că se pregătește în mai puțin de 5 minute. Spor la gătit!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel