Urmărește dezbaterea live

REVELION 2021. PREMIERĂ ISTORICĂ: Ce se întâmplă la biserică

Adisa Codruț |
Data publicării:
Reguli pentru participarea la slujbe. Foto: BASILICA.RO
Reguli pentru participarea la slujbe. Foto: BASILICA.RO

În anii trecuți, de Revelion, oamenii făceau petreceri în restaurante sau la prieteni și stăteau până în zorii zilei. Dar erau și persoane care se duceau într-un anumit loc, lucru care, în acest an, nu mai este posibil decât la o anumită oră. 

Dacă, în pandemie, cu siguranță vor fi unii care vor merge la diferite pensiuni cu prietenii și astfel vor sfida oarecum regulile impuse de autorități, iată că pentru credincioși este primul an în care nu vor putea merge la Biserică. 

Când spun Revelion, cei mai mulți români se gândesc la șampanie, pahare care se aud ciocnind, spectacole de artificii care luminează cerul, dansuri, petreceri cu prietenii, ospățuri pe cinste, muzică dată tare, localuri pline de petrecăreți, iar lista poate continua la nesfărșit. Mulți românii vor ca atunci când ceasul arată ora 0.00 să fie în petreceri pentru a o duce așa tot anul. La toate acestea, Biserica are o altă alternativă – foarte puțin cunoscută de oameni.

Revelionul în lăcașele de cult

Pentru unii o nebunie, pentru alții un ritual repetat an de an. Devenise un obicei ca la trecerea dintre ani, în lăcașele de cult, să se oficieze o slujbă de mulțumire adresată lui Dumnezeu, slujbă ce poartă denumirea de “Te Deum”. Cu această ocazie se rosteau rugăciuni pentru anul ce-a trecut, dar și de cerere pentru anul care urmează.

Primul an în care credincioșii nu vor mai putea fi la Biserică de Revelion

Pandemia a adus o schimbare. În majoritatea bisericilor va fi oficiată...

Citește continuarea pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel