Riscul spitalizării din cauza Omicron, mai mic decât în cazul variantei Delta. STUDIU

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalizare      Imagine cu rol ilustrativ
Spitalizare Imagine cu rol ilustrativ

Riscul de spitalizare în cazul infecției Omicron este cu 80% mai mic, potrivit unui studiu realizat în Africa de Sud. Specialiștii cred că acest rezultat ar putea fi dar de imunitatea ridicată în rândul populației.

Varianta Omicron a noului coronavirus aduce un risc de spitalizare cu 80% mai mic, potrivit unui studiu realizat în Africa de Sud și care arată că numărul spitalizărilor și al cazurilor grave la persoanele infectate cu varianta Omicron este mai mic decât în cazul variantei Delta, deși autorii precizează că acest lucru s-ar datora, probabil, imunității ridicate a populației.

Virulența variantei Omicron este un subiect intens dezbătut în această perioadă, atât în sfera politică, cât și în cea științifică, în timp ce guvernele încearcă să oprească răspândirea variantei, iar cercetătorii se grăbesc să o înțeleagă, arată surse citate de Digi 24.

Noul studiu, care nu a fost revizuit încă de comunitatea științifică, a încercat să evalueze severitatea bolii prin compararea datelor despre infecțiile cu Omicron din octombrie și noiembrie cu datele despre infecțiile cu Delta din aprilie până în noiembrie, în Africa de Sud.

Analiza a fost făcută de un grup de oameni de știință de la Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) și de universități importante, inclusiv Universitatea din Witwatersrand și Universitatea din KwaZulu-Natal.

Aceștia au folosit date din patru surse: date naționale despre cazurile de COVID-19 raportate la NICD, datele de la laboratoare din sectorul public și din sectorul privat și datele obținute în urma secvențierii genomului, trimise la NICD de la laboratoarele de diagnostic private și publice din întreaga țară.

Autorii au descoperit că riscul de internare în spital a fost cu aproximativ 80% mai mic pentru cei infectați cu Omicron în comparație cu Delta și că pentru cei aflați în spital riscul de boală severă a fost cu aproximativ 30% mai mic.

Totuși, autorii studiului au precizat că acest lucru s-ar putea datora și imunității ridicate în rândul a populației.

Însă principala „slăbiciune” a studiului a fost că a comparat datele Omicron dintr-o perioadă cu datele Delta dintr-o perioadă anterioară.

„Deci, chiar dacă cazurile de Omicron au fost mai puțin probabil să ajungă în spital decât cazurile de Delta, nu este posibil să spunem dacă acest lucru se datorează diferențelor inerente de virulență sau dacă acest lucru se datorează imunității mai ridicate a populației în noiembrie comparativ cu lunile anterioare”, a spus el.

Rezultatele unui studiu major realizat de Imperial College London, publicat săptămâna trecută, au arătat că nu există niciun semn că Omicron ar fi mai blând decât Delta, deși datele privind spitalizările rămân foarte limitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel