România, codașă în UE la vaccinarea adulților în vârstă. Raport EUROSTAT

Dana Lascu / 15 sep 2020 / 18:42
Vaccin antigripal
Vaccin antigripal

Conform ultimul raport EUROSTAT, România stă prost la vaccinarea antigipală a bătrânilor: doar o mică parte dintre persoanele cu vârsta de 65 de ani sau peste sunt imunizate. 

În rândul statelor membre ale UE, România ,este codașă la capitlul vaccinarea adulților cu vârsta peste 65 de ani, arată ultimul raport al EUROSTAT (link direct).  În țările EU există politici diferite în ceea ce privește punerea la dispoziția publicului a vaccinurilor antigripale - adesea acestea se adresează în mod special grupurilor de persoane mai în vârstă sau altor grupuri cu risc. În UE, în 2018, aproximativ 41% dintre persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste au fost vaccinate împotriva gripei.

Conform Raportului EUROSTAT, între cele 23 de state membre pentru care sunt disponibile date recente, au existat diferențe considerabile în ponderea persoanelor vaccinate împotriva gripei: aproape 7 din 10 persoane cu vârsta de 65 de ani și peste (69%) au fost vaccinate în Irlanda, cu ponderi ușor mai mici în Olanda (63%), Portugalia (61%, date din 2017) și Belgia (59%), în timp ce mai puțin de 10% din populația vârstnică a fost vaccinată în Letonia (8%).

Conform Raportului, în România doar 20,8% din persoanele de 65 de ani sau peste s-au vaccinat antigripal, o diferență uriașă față de Anglia, spre exemplu, unde s-au vaccinat 72% dintre persoanele din această categorie. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy