România, în STARE DE URGENȚĂ coronavirus. Vela: Schimbarea modului de viață, apel la solidaritate

Dana Lascu |
Data publicării:
Marcel Vela, ministrul de Interne.
Marcel Vela, ministrul de Interne.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut un apel la solidaritate și calm, după ce Președintele României, Klaus Iohannis, a decretat starea de urgență în contextul noului coronavirus în România.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, la o conferință de presă, că instituirea stării de urgență în România va permite autorităților să ia cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea și prevenirea infecției cu noul coronavirus COVID-19.

„Începând de aseară, o echipă de reprezentanți ai tuturor ministerelor a lucrat non-stop pentru a transmite astăzi domnului prim-ministru spre aprobare, conform legii, nota de fundamentare ce va fi prezentată domnului președinte în vederea emiterii decretului. (...) Starea de urgență ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea și prevenirea infecției cu noul coronavirus. Este o măsură care vine în sprijinul autorităților pentru a putea acționa în sprijinul cetățenilor. (...) Instituirea stării de urgență presupune pentru toți schimbarea modului de viață, dar și un moment de frică și neînțelegere. Trebuie să conștientizăm că acest lucru e spre binele tuturor. Vreau să fac un apel la calm și solidaritate", a transmis Marcel Vela, în cadrul unei conferințe la sediul MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel