România, locul I la decese COVID în Europa. Alexandru Rafila: „Avem 3,4 decese la 100.000 de locuitori”

Dana Lascu |
Data publicării:
Decese
Decese

România înregistrează acum cele mai multe decese la suta de mii de locuitori dintre toate țările Europei, a explicat prof dr Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății.

Săptămâna aceasta, România a înregistrat în fiecare zi câte un nou record negativ, fie în ceea ce privește numărul îmbolnăvirilor, fie al pacienţilor internați la ATI, fie al deceselor. Prof dr Alexandru Rafila atrage atenţia că am ajuns pe primul loc în Europa și la numărul de decese raportat la locuitori. 

„Dacă în România și Spania depășim  decese la o sută de mii de locuitori, în ultimele 4 zile, o să vedei că în Germania avem doar 0,2, în Franța 0,9. (...) Suntem cu 3,4 decese la 100.000 de locuitori, am revenit pe locul întâi. Și asta este îngrijorător pentru că, cu cât numărul de cazuri va crește, cu siguranță această proporție de decese nu va putea să scadă și o să apară probleme foarte serioase”, a avertizat prof dr Alexandru Rafila, expertul României la OMS, la Antena 3.

O explicaţie pentru o reprezintă calitatea serviciilor medicale, spune Alexandru Rafila. 

„Trebuie să vă gândiți până la urmă și la calitatea serviciilor medicale, și aici nu trebuie să ne gândim doar la serviciile medicale din București sau din Cluj. În Ucraina este o situație asemănătoare cu cea din România. O Populație dublă față de  cea din România, un număr de cazuri aproximativ de două ori mai mare, iar decesele la fel. Noi avem 40-50, am avut și 70, dar acolo fusese o raportare necorespunzătoare, aveam 17 cazuri care nu fuseseră raportate la timp”, a spus medicul. 

Asta în condițiile în care nu a scăzut „puterea virusului” și „proporția celor care fac forme ușoare, medii de boală se păstrează constantă. Ar fi bine ca virusul să fie mai puțin patogen, chiar dacă este mai transmisibil”, a mai arătat dr Alexandru Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel